IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Uber оттегли подкрепата си за Тръмп

Травис Каланик напусна консултантската група, част от която е и Илон Мъск

Шефът на Uber оттегли подкрепата си за Тръмп

Главният изпълнителен директор на Uber - Травис Каланик, е напуснал икономическата консултантска група към президентството на САЩ. Решението му е било провокирано от критика, че служи на президента Доналд Тръмп, пише Automotive News, базирайки се на официално съобщение от компанията за споделени пътувания.

Шефът на Uber оттегли подкрепата си за Тръмп

Каланик бе подложен на огромен натиск от страна на активисти, част от които шофьори на Uber, които се противопоставяха на имиграционната политика на Тръмп.

“Влизането ми в консултантската група не бе замислено като обвързаност с политиката на президента, но за нещастие бе интерпретирано погрешно като именно такова,“ коментира Каланик, който днес трябваше да участва в първото заседание на групата.

В т.нар. Стратегически форум участват бизнес лидери, сред които е и основателят на Space X и Tesla – Илон Мъск.

По-рано Каланик и редица други мениджъри, предимно от технологичния сектор, който силно разчита на емигрантите, разкритикуваха президентския указ, преустановяващ приема на бежанци и забраняващ временно влизането в САЩ на граждани на седем страни с преобладаващо мюсюлманско население. 

Снимка: Automotive News

Тагове: uber
0 от 500