IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen подготвя хотхеч версия на C3

С нея французите ще се изправят срещу Renault Clio RS и Ford Fiesta ST

Citroen подготвя хотхеч версия на C3

Компактните хотхечове продължават да се ползват с определена популярност в Европа и в Citroen няма как да пропуснат този факт. Френската компания ще предложи подобен автомобил – версия на новия C3, но той ще се отличава от конкурентите си Renault Clio RS и Ford Fiesta ST, съобщава AutoExpress.

Новият Citroen C3 ще става хот-хеч

Изданието цитира шефа на алианса PSA Карлос Таварес, който присъства на първия кръг от Световния рали шампионат (WRC) – рали „Монте Карло”. Там той обяви, че в Citroen работят върху малък хотхеч, който ще се казва C3 GTi. Машината ще използва технологии от колите на марката, участващи във WRC, но голямото предимство пред съперниците ще бъде комфортът, който ще предлага.

Основното в разработката на автомобила ще бъде философията Advanced Comfort, на която залагат французите в новите си модели. Тя засяга както пътното поведение на автомобила, така и оформлението на неговия интериор. За разлика от повечето подобни модели, бъдещият C3 GTi ще получи комфортни седалки, меко окачване и т.н.

Задвижването на автомобила ще бъде поверено на 1,6-литров бензинов турбомотор, развиващ над 200 к.с. Машината ще запази гобемия си багажник, модерната мултимедийна система и големия набор от допълнителни опции, познати от стандартния C3. Същевременно тя ще предлага и голям брой варианти за индивидуализиране както на екстериора, така и на интериора.

Снимка: Citroen

0 от 500