IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover е готов с конкурент на Porsche Macan

Спортният кросоувър на британците ще се казва Velar

Land Rover е готов с конкурент на Porsche Macan

Британският производител Land Rоver е направил спортен кросувър със средни размери, който ще заеме място между Range Rover Evoque и Range Rover Sport в гамата на марката. Моделът ще се казва Velar и ще представлява близък роднина на Jaguar F-Pace, но със значително по-добри всъдеходни възможности.

Land Rover е готов с конкурент на Porsche Macan

По информация на изданието Autocar, автомобилът ще бъде представен на предстоящия през март автомобилен салон в Женева. Кросоувърът е изграден на новата алуминиева платформа iQ, като за разлика от Evoque тя е с надлъжно разположение на мотора. Разновидност на това шаси е в основата и на F-Pace.

При излизането си на пазара моделът ще се предлага с V6 двигатели, но на по-късен етап те ще бъдат заменени от 6-цилиндрови бензинови и дизелови мотори от семейството Ingenium. Те ще бъдат построени на базата на сегашните 4-цилиндрови агретати. За Velar се планира хибридна версия с 4-цилиндров мотор, както и „напомпан” вариант SVR с 5,0-литров V8.

Land Rover е готов с конкурент на Porsche Macan

Високата проходимост ще бъде постигната най-вече благодарение на увеличения клирънс, но както и при Jaguar F-Pace новият кросоувър на Land Rover няма да да има понижаващи предавки. Системата за задвижване на четирите колела ще се предлага като опция, защото в компанията смятат, че голяма част от бъдещите собственици на Velar ще използват автомобила предимно в градски условия.

Производството на Range Rover Velar ще бъде съсредоточено в завода на компанията в Солихол, където се сглобяват Range Rover Sport и Jaguar F-Pace. Идеята е новият кросоувър да отнеме част от клиентите на Porsche Macan, а сред конкурентите се сочат още BMW X6 и Mercedes-Benz GLC.

Снимка: Autocar
 

0 от 500