IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легенда от Формула 1 представя собствен суперавтомобил

Компанията на Емерсон Фитипалди е комбинирала дизайн на Pininfarina с двигател на AMG

Легенда от Формула 1 представя собствен суперавтомобил

Легендарният пилот от Формула 1 Емерсон Фитипалди ще представи на изложението в Женева през март първия концептуален модел на компанията Fittipaldi Motors.

Емерсон Фитипалди представя собствен супер автомобил

Все още информацията за новия суперавтомобил е оскъдна, но се знае, че дизайнът е дело на италианците от Pininfarina, а инженерното развитие на автомобила е поверено на германската компания HWA, която е пряко свързана с AMG.

Фитипалди има две световни титли във Формула 1, печелил е два пъти „500 мили на Индианаполис” и веднъж титлата в CART сериите в Америка.

Той е начело на проекта Fittipaldi Motors, а пълното име на автомобила е Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo и както може да се очаква, концептът ще се появи и в играта Gran Turismo на PlayStation.

Pininfarina публикува първия тийзър на колата, от който можем да предположим, че става въпрос за модел с двигател, разположен пред задния мост. Иначе на снимката се вижда солиден заден спойлер, тънки стопове и агресивно оформление на купето.

„Мисията на Фитипалди при създаването на автомобила беше да вложи целия си опит в създаването на ново изживяване, което ще подобри шофьорские умения на почитателите на супер автомобилите от цял свят”, се казва в прес съобщението на Fittipaldi Motors.

Тагове: fittipaldi motors
0 от 500