IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes няма да строи нови заводи за електромобили

Германците ще концентрира производството им в Германия

Mercedes няма да строи нови заводи за електромобили

Daimler планира да произвежда новите електрически модели на Mercedes във вече съществуващите заводи на компанията, като те ще се сглобяват заедно с автомобилите с вътрешно горене на марката, съобщи агенция Reuters.

Mercedes няма да строи нови заводи за електромобили

„По този начин ще успеем да се възползваме от възможностите, които отварят пред нас електромобилите и в същото време ще се нуждаем от значително по-малко инвестиции за производството”, заяви шефът на производството в Mercedes Маркус Шефер.

От Daimler заявиха, че марките Mercedes и Smart ще лансират над 10 електрически модела до 2025 година, като делът на моделите, отделящи нулеви вредни емисии трябва да е между 15 и 25 процента от общите продажби на Mercedes.

Освен това, компанията потвърди, че първият модел от новия бранд електромобили – EQ, ще се произвежда в Бремен, а вчера беше обявено, че и заводът в Зинделфинген също ще произвежда електромобили.

Daimler планира инвестиции до 10 милиарда евро за развитието на електромобилите, а профсъюзите натискат по-голямата част от тези пари да бъдат вложени в Германия.

Снимка: Daimler

Тагове: daimler mercedes smart
0 от 500