IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche тества новото поколение на 911

Продажбите на спортното купе ще стартират през 2019 г.

Porsche тества новото поколение на 911

Германският производител Porsche провежда поредната серия изпитания на новото поколение на един от най-популярните си модели – 911. Прототип на автомобила, тестван в условията на сурова зима, бе заснет от фотограф на изданието Motor1, което публикува и информация за спортното купе.

Porsche тества новото поколение на 911

Ако се съди по изображенията, новото 911 ще бъде по-широко от предшественика си, като ще получи масивни калници. Увеличено е и разстоянието между двете оси, което ще позволи да нарасне мястото за крака на пътниците. Задната част на автомобила, по-специално неговите стопове, ще бъде заимствана от прототипа Mission E, показан през 2015 г.

Очаква се продажбите на автомобила да стартират през 2019 г., а под задния капак ще бъдат монтирани 6-цилиндрови боксерни двигатели, както повелява традицията. Около година по-късно Porsche ще представи свръхмощна GT3 версия, която ще разчита на двигател с 500 к.с. След нея ще се появи и хибридна модификация, в чиято основа ще бъде бензинов турбодвигател, също с 6 цилиндъра.

Porsche тества новото поколение на 911

Едновременно с изпитанията на 911 компанията тества в зимни условия и първия си сериен електромобил, чийто дизайн до голяма степен ще повтаря концепта Mission E. Продажбите на модела, който засега е известен като J1 ще стартират през 2020 г. В основата на електромобила е абсолютно нова платформа, създадена специално за този модел. А негов гладен конкурент ще бъде Tesla Model S.

Снимки: Motor1

0 от 500