IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla S и BMW i3 не се справиха с краш-тестове

Двата модела не получиха най-високите оценки за безопасност

Tesla S и BMW i3 не се справиха с краш-тестове

Tesla Model S и BMW i3 не бяха оценени с отличие по време на краш тестовете на Американския застрахователен институт за безопасност на пътищата (IIHS). Машините са били подложени на два различни челни удара - в деформируема бариера и с покритие на малка площ, а също така на удари отстрани и отзад, както и на проверка на твърдостта на покрива. Tesla Model S не е успял да покрие изискванията за щети при челен удар с малко покритие, като организаторите на теста са открили проблем с предпазните колани, заради който използваният манекен се е преместил и се е ударил във волана.

Tesla S и BMW i3 се провалиха на краш-тестове

От компанията на Илон Мъск се оправдаха, че в изпитанията е бил използван Tesla Model S, произведен след октомври 2016 г. Според производителя на електромобили след 23 януари в производството на модела са били внесени необходимите изменения за отстраняване на този проблем.

"Направихме корекции, за да подобрим безопасността на пасажерите и се надяваме, че скоро IIHS ще изпробва и обновения ни модел. Както винаги, целта пред нас е да произвеждаме най-безопасния автомобил в света", обясниха от пресцентъра на Tesla Motors, като припомниха, че по-рано Model S е получи най-високи оценки от Националната администрация за безопасност по пътищата в САЩ (NHTSA).

Tesla S и BMW i3 се провалиха на краш-тестове

За разлика от Tesla Model S, електрическият BMW i3 получи оценка "добър" по всички показатели. Единственият тест, с който колата не успя да се справи, бе със защитата на шията и главата на водача при съприкосновения с подглавника по време на удар. От IIHS отбелязват, че баварците са единственият производител на малки автомобили, който не е обърнал внимание на този елемент от защитата на водача и пътника до него.



Другите два тествани модела - хибридните Chevrolet Volt и Toyota Prius Prime, са се справили с всички изпитания и са получи максималната оценка Top Safety Pick+.

Снимки и видео: IIHS

Тагове: tesla model s iihs bmw i3
0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До Е46 ( преди 7 години )
    "Всеки грам мозък - в мускулно влакно!"На теб само за 45 см. ли ти стигна мъзъчето, моето моНче?! Направо си за съжаление! Ти така, ако си решаваш проблемите със вкарване на тупаници, много е вероятно все някой теб да те ступва от време на време :))))
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Всъщност 45см не е кой знае какво...