IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren и BMW ще правят заедно двигателя на бъдещето

Двете компании обединиха сили, за да създадат задвижване от ново поколение

McLaren и BMW ще правят заедно двигателя на бъдещето

Компаниите McLaren и BMW започват съвместен проект за създаването на двигатели от ново поколение. Както съобщават от прес-службата на британския производител, целта е повишаване на мощността и едновременно с това намаляване на вредните емисии.

McLaren и BMW ще правят заедно двигателя на бъдещето

Проектът ще бъде ръководен от екипа на McLaren, като в него освен BMW ще участват фирмите Ricardo, която и досега помагаше на британския производител за създаване на двигатели, а също така и Grainger, Worrall и Lentus Composites. Последната от тях се занимава с разработката на композитни материали.

Изследователската част ще бъде поверена на учените от британския Университет Бат, а финансирането ще идва от правителството на Великобритания – чрез научно-изследователската организация Advanced Propulsion Centre (APC). Общата стойност на проекта е около 28 млн. пауна (32,5 млн. евро).

Основната задача пред компаниите е постигане на повишаване на мощността без увеличение на обема на двигателите и едновременно с това намаляване на вредните емисии. Новият двигател трябва да бъде готов до 2020 г., като ще дебютира при приемника на суперколата McLaren 650S, който на свой ред ще бъде показан на автосалона в Женева през март тази година.

Очаква се моделът да получи името 720S, като в основата му е направеният от въглеродни нишки Monocage II. Благодарение на него колата ще отслабне с 18 кг., като ще получи модерниризан 3,8-литров V8 с турбо, развиващ 720 к.с.

Снимка: McLaren
 

Тагове: bmw mclaren
0 от 500