IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец открадна и продаде 13 джипа на Държавния департамент

Измамникът работил в съучастие с шеф на сервиз и държавен служител

Американец открадна и продаде 13 джипа на Държавния департамент

Мениджърът на американския автосервиз Car Collision Center, разположен в щата Вирджиния, е признал участието си в престъпна схема, свързана с незаконното придобиване и продажбата на държавни автомобили и друго имущество. 67-годишният Джеймс Ратклиф е имал двама съучастници, се казва в документите по делото – собственикът на компанията, в която той е работил, както и държавен служител. За времето, в което престъпната схема е функционирала, тримата са успели да присвоят и да продадат един джип Hummer и 12 кросоувъра Chevrolet Suburban – всички собственост на американския Държавен департамент.

Американец откраднал и продал 13 джипа на държавния департамент на САЩ

Като допълнение, Ратклиф е продавал незаконно и части за автомобили, които също са били държавна собственост. Според американското Министерство на правосъдието, става въпрос основно за гуми и джанти. Два от джиповете Suburban пък Ратклиф получил като подарък от своя съучастник, заемащ държавна длъжност, и ги запазил за себе си.

Според документите престъпната схема е коствала на САЩ 512 420 долара, а сега Ратклиф и съучастниците му са заплашени с лишаване от свобода за период от 18 до 24 месеца, както глоба от 4000 до 40 000 долара. Виновниците също така ще трябва да платят обезщетение на държавата в размер на 416 000 долара.

През декември миналата година стана ясен и друг случай за масова кражба на автомобили в Щатите. Тогава престъпници успяха да откраднат 40 автомобила от паркинг на дилър на Nissan-Infiniti в Калифорния. Тогава се оказа, че служителите на компанията не са забелязали с дни липсата на колите, тъй като там просто имало твърде много паркирали машини.

 

Тагове: hummer chevrolet suburban
0 от 500