IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia Stonic ще дебютира във Франкфурт

Новият мини-кросоувър се цели в пазарния дял на Nissan Juke

Kia Stonic ще дебютира във Франкфурт

Kia планира да представи субкомпактен SUV модел тази година, съобщава Reuters. Корейският производител се надява на успех в постоянно растящия сегмент на кросоувърите, като голямата амбиция е да създаде съперник на хита в този сегмент Nissan Juke.

Kia Stonic ще дебютира във Франкфурт?

От компанията официално потвърдиха, че новият кросоувър ще е базиран на субкомпактния модел Rio/Pride и допълниха, че премиерата ще е „по-късно през годината”, като той ще се продава в Европа и в Южна Корея. По неофициална информация новият модел ще се казва Stonic, след като Kia запази това име. Най-вероятно кросоувърът ще се появи на изложението във Франкфурт през есента.

В момента Kia предлага на световния пазар компактния хибриден кросоувър Niro, а в Китай присъства в този сегмент с KX3.

В същото време от Kia обявиха, че компанията разполага с план за запазване присъствието на марката на пазара в Щатите в случай, че новият президент на САЩ Доналд Тръмп наложи мерки за протекционизъм на местното автомобилно производство. Тръмп обеща на избирателите си да възроди индустрията на САЩ и започна да притиска автомобилните компании да произвеждат автомобили в Щатите, а не примерно в Мексико.

Той заплаши германските компании и Toyota с бъдещо „голямо мито”, ако те произвеждат автомобили в Мексико, които са предназначени за американския пазар. Засега обаче Тръмп не е споменавал Kia или Hyundai. Kia има завод в Мексико от миналата година, а Hyundai планира да започне производство там по-късно през 2017.

Тагове: kia suv kia stonic
0 от 500