IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това са финалистите в европейската "Кола на годината 2017"

Победителят от престижния конкурс ще бъде обявен на автосалона в Женева през март

Това са финалистите в европейската
Организаторите на международния конкурс „Автомобил на годината“ (COTY) обявиха седемтe модела, които ще се борят за титлата в основната категория през тази година. Победителят по традиция ще бъде обявен в навечерието на автомобилното изложение в Женева, на 6 март. Церемонията по награждаването ще бъде достъпна единствено за акредитирани журналисти, но ще бъде излъчвана в реално време на официалния сайт на COTY.

Това са финалистите в
 
В първоначалния списък на кандидатите фигурираха 29 коли, но след едноседмични тестове в Дания през октомври, последвани от много индивидуални изпитания от членове на журито, са били определени следните 7 финалиста:
 
Alfa Romeo Giulia

Citroën C3

Mercedes E-Class

Nissan Micra

Peugeot 3008

Toyota C-HR

Volvo S90/V90
 
Всички тези коли ще преминат през серия финални тестове на 20 и 21 февруари в тестовия полигон за автомобилни изследвания в Мортфонтен, Франция.

Това са финалистите в
 
От официалната информация става ясно, че през миналата седмица Хакан Матсон, който е председател на журито, както и автомобилен журналист от шведския икономически ежедневник Dagans Industri, е обсъдил тазгодишния конкурс с организаторите на автосалона в Женева. Двете страни са се договорили за нови, по-добри условия за провеждането на финалния избор, което ще включва повече възможности за заснемане на фото и видео материали от страна на журналистите по време на церемонията.
 
Членовете на журито ще гласуват, разпределяйки 25 точки в различни критерии между поне пет от всички седем финалиста.
Конкурсът „Автомобил на годината“ е високоценен от автомобилните производители и се провежда всяка година от 1964 насам. 

ПОСЛЕДНИТЕ 5 ПОБЕДИТЕЛИ:
2016: Opel Astra
2015: Volkswagen Passat
2014: Peugeot 308
2013: Volkswagen Golf
2012: Opel Ampera/Chevrolet Volt
 
0 от 500
  • #18
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Добре казано! ( преди 7 години )
    "тоя мравояд меганя или саблезъбата кокошка рено мегаломан!""Тук в БГ ако кажеш, че Рено са *** ти обясняват че е понеже си скъсан и нямаш пари за ново... е, ами ако имаш но не ти се дават за тоя френски "суперавтомобил"?"Което отново доказва, че това е "марка", предназначена за бандустанстки територии!А сега "благите" дилърчитЪ да почват с минусите! )))))))))))))))))))
  • #17
    4 rate up comment 3 rate down comment
    fermera ( преди 7 години )
    Тази класация показва технологичната безпомощност на Европа.Нито хибрид,нито електромобил или на горивни клетки.Обаче в всички европейски мегаполиси не може да се диша и производтвото е защитено с 10%мито.Когато убиваш хиляди годишно със вредни емисии,моралът изисква да не участват коли с ДВГ,ама те друго нямат!
  • #16
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    европа върви към крах за пореден път заради тАпите немци.2 световни войни спретнаха избиха милиони хора а сега продължават но са сменили стратегията.вече ни унищожават по мирен начин и даже някои се кефят на това.дори възхваляват и средствата с които го правят.изкупиха предприятията ни кнКУРенти и ги закриха изкупиха банките вкараха вериги магазини живеем на кредит и ни тровят с храна и с нафтови печки а за капак поканиха *** които да подменят коренното местно население.браво швабета
  • #15
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Леле, нямат никакъв вкус тия - няма Шкода (безапелационен лидер в българския конглокс - за 10 години, 4 награди), няма го и тоя мравояд Меганя. Сега ще завалят минуси, но това е истината - Европа не се радва на бюджетни, пластмасови бангии. Тук в БГ ако кажеш, че Рено са *** ти обясняват че е понеже си скъсан и нямаш пари за ново... е, ами ако имаш но не ти се дават за тоя френски "суперавтомобил"? :)
  • #14
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Фирмата е с преобладаващо Участие на Немската държава. Затова не може да бъде осъдена в Европа. Затова Европа върви към крах
  • #13
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Един там ( преди 7 години )
    НЕЩО става ???В "класацията" НЯМА нито едно ФауВе, или сродна нему "марка"...Да няма грешка ???Тия, Не четатли "спецялизирани" списаня ???
  • #12
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    дошо, на кое точно викаш селска марка ?щото аз се сещам за една с която хората от изтока си прекарват добитъка и ориза и много ги обичат на село за балите - за тойота ли говориш ?
  • #11
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    чи как тъй няма представители на селската марка.да не са им спрели тока нещо с дизелгейт и да нямат пари за журито.както и да е винаги е по добре когато тези мошеници ги няма а най добре ще стане кагато ги закрият.колкото до номинираните алфата ми допада най много
  • #10
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ако форумните писатели правеха такъв конглокс избора щеше да е между: лукс, супер лукс и супер спорт. Но Guess What в цивилизования свят малко хора карат такива коли. Това че в БГ всичко различно от БМВ/Мерцедес и тн (пък били те и 15 годишни) не си заслужава вниманието си е наш проблем
  • #9
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    То е ясно че Алфата ще бъде