IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте новите шефове на Формула 1

Рос Браун се завръща като един от тримата наследници на Бърни Екълстоун

Вижте новите шефове на Формула 1

Новият основен собственик на Формула 1 Liberty Media представи екипа, който ще ръководи спорта и ще наследи досегашния бос Бърни Екълстоун. След почти 40 години начело на спорта 86-годишният Бърни от вчера е почетен президент и съветник на борда на директорите на компанията, която държи търговските права на Формула 1.

Вижте новите шефове на Формула 1

Новият главен изпълнителен директор и президент е Чейс Кери, който се появи във Формула 1 в началото на сделката с Liberty Media, която започна миналата година, но едва сега стигна до края си. Основно защото се забавиха две важни одобрения – на ФИА и на акционерите в Liberty Media.

Кери е вицепрезидент на медийния конгломерат 21st Century Fox, както и бивш шеф на DirecTV и дори беше спряган за наследник на Рупърт Мърдок начело на News Corporation, но в крайна сметка главен изпълнителен директор на компанията стана синът на милиардера Джеймс. При появата си във Формула 1 миналата година Чейс заяви, че планира да слуша внимателно всичко и да се учи максимално бързо, а първите му коментари за спорта дойдоха, когато се появи и първата визия на Liberty за развитие на Формула 1.

Пред акционерите на Liberty той е заявил, че Формула 1 има огромен потенциал за развитие като бизнес, както и че спортът на практика няма присъствие в дигиталния свят. На пряко подчинение на Кери ще са двамата нови управляващи директори Рос Браун и Шон Брачис.

Рос Браун е отлично познат на всички фенове на Формула 1, докато Шон им е напълно неизвестен. Легендарният бивш технически директор на Ferrari, след това шеф на Honda и основен акционер в Brawn GP и шеф на тима ще отговаря за спортните въпроси при управлението на Формула 1, т.е основно за правилата – спортни и технически, както и развитието им. Това назначение на Браун не е изненада, като се има предвид, че той беше консултант на Liberty Media по сделката и нито веднъж не отрече категорично, че може да се върне в спорта, но вече като негов ръководител.

Шон Брачис има успешна кариера в ESPN, където стигна до поста изпълнителен вицепрезидент, който отговаря за маркетинга и продажбите. Той поема търговската страна на Формула 1 и също ще е управляващ директор. Т.е той ще се занимава с това, което досега правеше Бърни и ще отговаря за бизнес развитието на спорта, нови спонсори, промоутъри и т.н.

В основата на плановете на Liberty Media за развитие на Формула 1 стои увеличаване на приходите и печалбата на световния шампионат, но тепърва предстои представянето на конкретен план как ще се случи това.

Тагове: liberty media
0 от 500