IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите на Tesla получиха рекорден пробег

Седанът Model S ще може да измине над 540 км с едно зареждане

Електромобилите на Tesla получиха рекорден пробег

Компанията Tesla Motors предложи на клиентите поредното обновление на софтуера на седана Model S и на кросоувъра Model X. Благодарение на него Tesla Model S става основен претендент за званието „електромобил с най-голям пробег в света”.

Електромобилите на Tesla получиха рекорден пробег

И седанът, и кросоувърът са получили 100-киловатова батерия, която се използва при най-мощните машини на компанията, например, Model S P100D. За разлика от тази версия, стандартната Tesla Model S 100D използва по-слаби електромотори. Съчетани с мощния акумулатор те осигуряват на тази модификации по-голям пробег с една зареждане.

Според официалните данни от сайта на Tesla Motors, оборудваният с такава батерия седан може да измине с едно зареждане повече от 350 мили – около 540 км. Това е с 14% повече от версията Tesla Model S90D. При кросоувъра Model X с новия акумулатор пробегът е 475 км.

В същото време Tesla Model S 100D и Model X 100D са значително по-евтини от версията Model P100D. При седана цената със 100-киловатова батерия е 95 800 долара, което е с 39 500 по-малко. Разликата в цените при кросоувъра е 37 000 долара. В същото време версиите 100D са само с 3000 долара по-скъпи от стандартните Tesla с индекс 90D.

От компанията на Илон Мъск допълниха, че продължават да работят върху увеличението на пробега на своите електромобили. Големи надежди за това дават новите батерии, с чиято производство ще се занимава новата „Гигафабрика”, която Tesla Motors пуска.

Снимка: Tesla

 

Тагове: tesla motors
0 от 500