IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият Volkswagen I.D. ще е GTI

Поне 170 коня за дебютния електромобил от новата линия на германците

Първият Volkswagen I.D. ще е GTI

Новото моделно семейство електромобили на Volkswagen – I.D., най-вероятно ще дебютира с най-вълнуващата комбинация от букви в гамата на компанията – GTI. Това съобщи Auto Express и публикува илюстрации как може да изглежда I.D. GTI.

Първият сериен I.D. ще е GTI

I.D. Buzz се оказа голямата звезда на шоуто в Детройт миналата седмица, а в Париж през есента VW постави началото на фамилията с концепта I.D. Първият сериен модел трябва да се появи през 2020 година и е много вероятно той да носи означението GTI.

„Мисля, че формулата на GTI версиите ще се промени – заяви по време на салона в Детройт шефът на продажбите и маркетинга на VW Юрген Щакман. – Всеки GTI автомобил трябва да е вълнуващ, да е забавен за каране, да осигурява приятни емоции на собственика си, да има силен характер, електрическите автомобили могат да отговорят на всички тези изисквания.

„Електрическите технологии с лекота отговарят на очакванията на клиентите, като те могат да бъдат допълнени и със задвижване 4х4.”

Първият сериен I.D. ще е GTI

Хечбек версията на I.D. ще бъде изградена върху новата платформа на VW MEB, която ще се използва при цялата гама електромобили на компанията. Очаква се мощността на електромобила да е около 170 конски сили, което ще е достатъчно за ускорение от 0 до 100 км/ч за „по-малко от 8 секунди”.

Естествено, версията GTI ще е с по-голям капацитет на батерията – както за повече динамика, така и за по-голям пробег с едно зареждане.

„VW постигна сериозни успехи с по-динамичните си версии като GTI. Това може да бъде повторено и с новите ни електромобили”, заяви Кристиан Зенгер, вицепрезидентът на VW, който отговаря за електромобилите.

„Започваме с по-рационален подход, но след това можем да направим нещата по-вълнуващи. По-голям пробег, по-сериозно ускорение, повече зарядни станции и дори и задвижване 4WD”, допълни Сенгер.

Снимки: Auto Express

0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 7 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Ще ви кажа как трябва да изглежда бъдещето на електрическите коли!!!!Така ,че да се върне забравеното бляскаво време когато Известните марки коли предлагаха едно универсално шаси с възможност за по-голямо и по-малко междуосие,а хората си поръчваха външността на колата при ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИТЕ майстори на каросерии!!!!Така трябва да стане за да не заживеем в гейски вечен шок!!!! Така както ни показват тази увеселителналигава ....не смея да я нарека кола ,която отива на гей-парад!!!!И така хората няма да се стресират ,а ще са щастливи!!!Веднага давам пример:поръчваш си Тесламодел S ,а каросерията я правят по твоя поръчка с пригодени модерни преси https://imageshack.com/i/po3WOBDBj и се получава това чудесно нещо коети си измислих!!!И какво става: модерна,уж ретро кола,а до 100 км дърпаза 4 сек!!!! Уха !!!!....Или пък си поръчваш Мерцедес Маубач и после го носиш на майсторите https://imageshack.com/i/plf8URjIj и ух а а вече си горд собственик на превъзходен електрически Маубач !!!!Разбира се за тузарските коли има престижен лицензиран дизайн и работят най-добрите майстори,но пък и за бюджетните има майстори,ако не искаш да се возиш в гейски електрокари и за по-малко на цената набюджетка те правят щастлив и честит.Така ще забравим,че сме в електрокари.Разбира се с акустика която да имитира двигаетел и ел.барбашлюцитеда са покрити с лек кожух който да имитира двигател!!!!Тогава ще е славно,а не гейско време.......
  • #8
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Какъв Citroen ,вие луди ли сте?
  • #7
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Щирлиц ( преди 7 години )
    VW не трябва да прилича на Ситроен,срамота.
  • #6
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ще, Ще, Ще... абе закривай!
  • #5
    7 rate up comment 7 rate down comment
    lowrage ( преди 7 години )
    "трябва да се появи през 2020" и ще излезе са две различни работи.
  • #4
    10 rate up comment 6 rate down comment
    ULASIKA ( преди 7 години )
    Да бе всички знаем, че е електрически -защо трябва електрическите коли да са с формата на I20 и C4 ?!?Да не би да са "патентовали"електрическия дизайн и да се возим в "светещш" пародии на превозни средства...
  • #3
    11 rate up comment 16 rate down comment
    bmw435i ( преди 7 години )
    Ako tova izleze predi tesla 3,6te anuliram rezervaciata i 6te vzema VW to
  • #2
    27 rate up comment 10 rate down comment
    до първия ( преди 7 години )
    тъкмо мислех аз да го напиша - голфа от бъдещето е стар ситроен -смяяях
  • #1
    29 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Туй прилича на ситроен