IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И DS ще прави супер електромобил

Концептът E-Tense може да стигне до серийно производство

И DS ще прави супер електромобил

Citroen планира серийното производство на супер автомобил, който ще излезе на пазара под марката на подразделението на компанията за спортни и луксозни модели – DS. Според френската преса концептът DS E-Tense, който дебютира миналата година има съвсем реални шансове да стигне до производство.

И DS ще прави супер електромобил

DS E-Tense дебютира в Женева, а концепцията му отговаря на най-новите тенденции в автомобилостроенето – спортен двуврат електрически модел, батерията е разположена на пода на колата, а мощността му е 402 конски сили, автомобилът е със задно предаване.

Миналата година шефът на PSA Карлос Таварес намекна, че концептуалният модел може да стигне до производство, а E-Tense се разходи по парижките улици. Ако супер електромобилът стигне до конвейера, това ще стане най-рано през 2012 година.

Преди него в производствените планове на DS са залегнали луксозен седан, както и кросоувър от средния клас. Най-вероятно седанът ще е предназначен за пазара в Китай, а кросоувърът ще се продава в цял свят.

DS участва в световния шампионат за електрически болиди Формула Е и лансирането на пазара на супер спортен електрически модел определено ще допълни добре имиджа на все още развиващата се марка.

Тагове: citroen ds citroën ds e-tense
0 от 500