IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рекордьорът Venom GT отива в историята

Компанията Hennessey произведе последната бройка от модела

Рекордьорът Venom GT отива в историята

Американската компанията Hennessey публикува снимки на последната хиперкола Venom GT, произведена в завода на марката в Тексас. Това е финаланата, 12-а бройка от модела, който се произвежда от 2010 г. и струва минимум 1,2 млн. щатски долара.

Рекордьорът Venom GT отива в историята

За последния Venom GT е избран син цвят, а върху каросерията са поставени и бели линии. Автомобилът е построен върху модифицираното шаси Lotus Elise, като разчита на 7,0-литров V8 двигател с 2 турбини. Мощността на агрегата е 1451 к.с. и 1745 Нм, като се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия.

Роудстърът ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за по-малко от 2,4 секунди. Към момента Hennessey Venom GT се смята за най-бързия сериен автомобил на годината, след като версията купе успя да развие 435 км/ч, а роудстърът – 427,3 км/ч. Сред собствениците на тази машина е вокалистът на Aerosmith Стивън Тайлър.

Рекордьорът Venom GT отива в историята
Рок-легендата Стивън Тайлър в своя Venom GT

В Hennessey вече работят върху изцяло нов модел. Той се казва F5 и ще бъде представен още през тази година. Очаква се хиперколата да получи мотор с 1400 к.с., който ще позволи достигане на 466 км/ч.

Снимка: Hennessey
 

Тагове: hennessey venom gt
0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    до анонимен Не знам на колко си години братле,но ако си малък...-поклон,че говориш за РЕВОЛЮЦИЯ !!!!Другитемалки говорят за чалга и дрога и наргилета ?!?!?Ако си на годинки...-поклон ,че си патриот и вдъхновител !!!!Изобщо в тази статия всички коментари са прекрасни и поклон вам !!!...че тук диалога носи настроение и вдъхновение !!!
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Еми да, какво ти дреме, че някви селски бунаци с връзки са си купили тази кола на гърба на *** и баща ти, що пък не. Аз не знам вече, ама ако бяхме французи,гермаци и прочие до сега да сме направили революция, а ние си седим кротко и едни и същи п*едали дебелеят на наш гръб.Даже им се възхищаваме,за*би
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Lamborghini ( преди 7 години )
    Az mislq che nee vajno koo q pritejava a tova che takuv shediovar e vyv bg
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    К ( преди 7 години )
    Намираме се в края на една ера! А машини като тази са черешката на тортата.Следващата ера се орчертава много скучна и безлична. Ел, автономни превозни стредства с уродлив дизайн.
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 7 години )
    Ха така, нека имаме цивилизовани коментари тук. Колкото до колата - в този син цвят изглежда много добре, но все пак бих предпочел синя Regera :)
  • #4
    13 rate up comment 0 rate down comment
    до Miko ( преди 7 години )
    Прав си, колега, извинявай, че реагирах остро :)
  • #3
    22 rate up comment 0 rate down comment
    miko ( преди 7 години )
    Напълно съм съгласен с написаното. Да добавя, че и към днешна дата има много наглеци като братя Диневи, които си ни крадат нагло, но и ние сме виновни, че им позволяваме.Все пак исках да отбележа, че една от 12 коли е в България, в село Свети Влас!
  • #2
    27 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Стивън Тайлър, както пише в статията, е рок легенда, който сам си е спечелил парите. Братя диневи са селски мутри, дечица на партийна номенклатура от едно време, крали нагло от всички нас. Защо трябва да ги споменаваме изобщо?
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    miko ( преди 7 години )
    Също така този автомобил притежават и братя Диневи.Тяхната е цвят бордо и беше поръчана през 2010г. Струва милион и половина!