IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

36-годишна "Лада Нива" за 85 000 долара

Колата е почти чисто нова - изминала е само 201 километра

36-годишна

Рекордна сума за автомобил с марката "Лада" иска собственикът на стандартен ВАЗ-2121 (известен още и като "Нива"), произведен през 1980 г. Обявата за продажбата на всъдехода с мощност 75 к.с. е публикуван от жител на Тюмен на руски сайт за продажба на коли на старо.

Продават 36-годишна

Изложеният за продажба всъдеход има пробег от 201 км, като по думите на собственика му машината няма никаква нужда от реставрация, тъй като е почти нов. В обявата се казва още, че колата представлява "музейна ценност, отличен експонат за колекция и за влагане на пари". Уточнено е, че върху всички агрегати е запазена заводската пломба, а номерата са оригиналните от времето на бившия СССР.

Продават 36-годишна

Шокираща обаче е цената, за която се продава автомобилът - точно 5 млн. рубли, което е еквивалент на 85 00 щатски долара. Любопитното е, че колата първо е била предложена за 1 млн. рубли (17 000 долара), после е нараснала на 3,2 млн. (54 400 долара), за да достигне сегашната сума. Която, по думите на собственика, не подлежи на обсъждане.

Продават 36-годишна

Интересна е и самата историята на този автомобил. Веднага след слизането си от конвейра той е бил закупен от жена-адвокат от Тюмен. Тя обаче така и не получила шофьорски права и не успяла да подкара автомобилът. Въпреки това жената отказвала да се раздели с машината, която сега се продава от нейните деца.

Снимки: Auto Mail
 

0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    85 000 S !!! - Трябва да си голям мазохист .....
  • #8
    7 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Нивата е яка за извън пътя и незнаех исотрията на Класика, че са я направили за 6 месеца. Возил съм се в Нива на магистаралта и това нещо няма да си го причиня повече, първо все едно няма шумоизолация, караш и си мислиш, че прозорците са свалени, ама като погледнеш не са :)Разбиха ми се всички камъни в бъбреците и това чудо не можеше да вдигне повече от 90 км/ч.ТА в този ред на мисли, не бих дал тези пари ако това ще ми единствена кола.
  • #7
    10 rate up comment 1 rate down comment
    lamborghini ( преди 7 години )
    za tezi pari????? zaslujava li si ?????? kolkoto i da e nova .....
  • #6
    10 rate up comment 6 rate down comment
    F1 ( преди 7 години )
    Тя логиката е желязна - не успели да я продадат на 17 хилки, после пробвали на 54, сега на 85. Следващият връх ще е 100 хиляди. Това достойна за аутомедия новина ли ще бъде?Работата е ясна - това чудо на техниката за колекция/музей струва не повече от 10000 лева!
  • #5
    16 rate up comment 5 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    до от: До Класика( преди 3 часа )Колега -Тя няма да стане олдтаймер ,защото още се произвежда и интереса към нея не стихва :още от 77г.!!!-Учудващо нали Колега!!!олдтаймер се става когато е спряло производството на автомобила,нали Колега? Пък цените на запазените "Ниви"и на малко километри са високи като на олдтаймер!,странно -нали Колега?А чел ли си и историята?Създава се за 6 месеца-експресно само като помпозност за някакъв важен конгрес просто като концепт ,но какво се е получило ?!? ОТ ВРЕМЕ ОНО ТА ДО СЕГА КОНЦЕПТЪТ НАПРАВЕН НАБЪРЗО ОЩЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА И МНОГО ЯКО ГАЗИ ПО ВСЯКАКВИ ТЕРЕНИ !!!!!!
  • #4
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Азер Гъзаев ( преди 7 години )
    Витарата за сняг е супер...а тоя руШки кошник Гние като за световно
  • #3
    12 rate up comment 10 rate down comment
    До Класика ( преди 7 години )
    Явно си мислиш че Нива ще стане олдтаймер някога - ами няма да стане. Ще си остане една масовка и това е. Все едно да чакаш да се качи цената на една стара Витара или 30 годишно Паджеро.Еми няма как да стане...
  • #2
    31 rate up comment 6 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Истинските коли винаги ще имат цена!!!Елате тук да видите ,а сигурно вече знаете в София около Студентски град и долу на "радито"до "Евлоги Георгиев" в авто-къщите вече 8 годишни"***" като Порше Кайен и БМВ Х6 струват по 8-9 хиляди лева,а скоро няма да има и на кого да ги "пробутат" !!! Железа за скрап натъпкани с електроника никому ненужна !!!.......
  • #1
    17 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    От тоя Боярищник(препарат за почистване на вани) рашкистанците хептен изтрещяха