IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda изпраща Civic Type R с лимитирана серия

От последната версия на сегашния модел ще бъдат произведени само 100 бройки

Honda изпраща Civic Type R с лимитирана серия

Honda e на път да прекрати производството на сегашния Civic Type R, но японците изглежда не обмислят тихо и кротко изпращане на един от най-вълнуващите хотхеч автомобили на пазара. По последна информация, преди в дилърската мрежа да влезе следващото поколение Type R, там ще се предлага една последна върхова версия на актуалния модел.

Honda изпраща Civic Type R с лимитирана серия

Тя ще се казва Civic Type R Black Edition и ще се предлага само в Европа. Ще бъдат произведени само 100 бройки от колата, което гарантира нейния екзотичен характер, както и високата й цена след години.

Honda изпраща Civic Type R с лимитирана серия
 
Разочароващото в случая е, че промените са изцяло естетически и включват нов интериор, който е по-черен от обикновено и е комбиниран с дребни червени акценти. Другата промяна касае задното крило, чиито крайни елементи са червени, вместо черни. Това е всичко, за съжаление.

Honda изпраща Civic Type R с лимитирана серия
 
Двигателят е запазен непроменен: двулитров турбо с 4 цилиндъра и система за променливо газоразпределение VTEC. Мощността достига 306 к.с. при 6500 об/мин, а максималният въртящ момент достига 400 Нм при 2500 об/мин. Задвижването продължава да е предно, а трансмисията продължава да бъде 6-скоростна механична.

Припомняме, че продажбите на новия Civic Type R се очаква да стартират в края на годината.

Снимки: Honda

 
0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Най-гадния Type R за всички времена.Кой го сътвори тоя кич ?Абсурдно крило отзад, абсурдна имитация на оребряване на предните калници.Поне да вървеше.Мислех, че като кмбинират VTEC с турбо ще размаже всичките си съперници а то като стигне 200 и спира.От там нагоре вече ти трябва календар да засичаш кога ще достигне максималната си скорост.Дано следващите Type R са по-добри, защото този път се изложиха.
  • #8
    4 rate up comment 7 rate down comment
    GG ( преди 7 години )
    Закриваййй ,тия изтрещеха тотално... дори уж супер успешните си модели и тях закриват.Любимия наказвач на дошко,вече няма да наказва на Северната дъга хахха .
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абсолютно подкрепям колегата под мен. Имал съм няколко Хонди и напълно го разбирам. Остаряха обаче истинските Хонди, а новите просто не са същите. Никакъв спорт и никакво усещане нямат. Просто коли, като всички останали. Вярно здрави и икономични, но е няма тръпката. Цените им високи, а нямат и един горещ модел на задно или 4х4. С това предно и 1000 коня да му сложат е все тая. Предното си е предно...
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    D[V01D] ( преди 7 години )
    Забравих да спомена и CRZ, който така и не стана наследник нан CRX. Уважавам много опитите им за водородни и хибридни коли, но в крайна сметка Хонда винаги са има претенцията, че спорта им е в кръвта, а последните 10-15 години няма и помен от истински спорт при тях. Може би, ако съвсем малко насочеха усилия в тая насока и заложеха повече на двойното и задното предаване с тези техни двигатели щяха да велики, но уви засега за мен лично ще си останат отминала слава.
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    D[V01D] ( преди 7 години )
    Едно време бях голям фен на Хонда, въпреки че така се случи да не притежавам нито една. Все на приятели съм карал и бях очарован. Но това сегашното с новите им модели не може да ме привлече ни най-малко. Не разбирам защо залагат толкова на тоя TypeR с предно. Над 250 коня на предно (а дори и това) е безумно много и излишно. Едно време имаха CRX, Prelude, S2000 и великия NSX. Сега имат Type R с предно и NSX, който сигурно е страхотен, но бас хващам, че никога няма да догони оригинала по култ.
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Предната генерация Type R с 200 к.с. съм е карал!Страхотна кола и невероятно пътно поведение за кола с предно. Като е подкарате забравяте дори, че е с предно и създава впечатление за спортен автомобил. Кефа е голя. Направо не ми се мисли какво ще е с тези 306 к.с. Малък изтребител. С удоволствие бих седнал да е покарам ако ми се отдаде възможност. Сигурно ще е голяма лудница, както споделят хората имали удоволствието да е карат.
  • #3
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    имал съм удоволствие да покарам Crx, и ми казаха преди това ей това е луда работа да знаеш: ха ха казах абе какво толкова е :) като се върнах треперех ха ха ненормална работа казвам ви ненормална работа а саунд от мотора беше като на пистарка и газа якоо и тя влиза в 8-9хил. оборот за секунда и постоянно пали гумите
  • #2
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тази малка въшка може да върви в всеки завой с дупарата на пред-нещо страшно ще да е:)
  • #1
    12 rate up comment 26 rate down comment
    Кодошо ( преди 7 години )
    то и от новата ще са толкова, че я ги продадат следващата петилетка, я не! Ха ха ха!