IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan пуска безпилотни коли из Лондон

Новата автономна система на японците ще се появи още с фейслифта на Qashqai тази година

Nissan пуска безпилотни коли из Лондон

Nissan започва изпитания на следващото си поколение автопилоти по едни от най-натоварените улици в света - тези на британската столица Лондон. Тестовете ще стартират в началото на февруари със специално оборудвани електромобили Leaf. Това ще е първа демонстрация на безпилотните технологии на компанията в Европа.

Nissan пуска безпилотни коли из Лондон

Поканени за участие са експерти на британското правителство и на Европейската комисия, както и независими наблюдатели.

Новото поколение системи за автономно управление бе представено преди седмица на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас. То се нарича SAM (съкратено от английския израз за "безгрижна автономна мобилност") и е разработено съвместно с NASA. Системата все още не е готова напълно да изключи шофьора, но му помага много по-ефективно и може сама да взема решения в непредвидени ситуации. С нея ще бъде оборудван още фейслифтът на Qashqai, който се очаква по-късно през тази година.

Nissan пуска безпилотни коли из Лондон
Целта на Nissan е да направи автопилота достъпен за максимален брой клиенти, твърди Карлос Гон

"Нашата цел е да предложим пълния спектър от такива технологии в цялата си гама от автомобили и да ги направим достъпни за максимален брой хора", обяви главният изпълнителен директор на компанията Карлос Гон. "Това изисква повече от иновации. Изисква изобретателност".

 

0 от 500