IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M също се насочва към електричеството

Спортните модели на баварците първо ще станат хибриди, и после - изцяло електрически

BMW M също се насочва към електричеството

Най-бързите и мощни модели на BMW, с чиято разработка се занимава спортното подразделение М, рано или късно ще се превърнат в електромобили. Според ръководството на BMW M тази тенденция няма как да бъде избегната.

BMW M също се насочва към електромобилите

Пред AutoExpress шефът на М-подразделението Франк ван Мил заяви, че използването на електрически мотори при спортните коли на баварците ще се случи, като големият въпрос е „Кога точно ще стане това?”

„В момента все още не сме готови за подобно нещо, тъй като имаме проблеми с електрификацията на М-моделите ни. Те са свързани със съотношението мощност/тегло и затова ни е трудно да се впишем в спортната идеология на марката”, призна Ван Мил.

По думите му инженерите от BMW M усърдно работят върху отстраняване на трудностите, като с в постоянен контакт с колегите си от друго подразделение на компанията – BMW I, което на свой ред се занимава със „зелените” модели. Според Ван Мил преди BMW M да започне да прави електрически автомобили, трябва да „премине” през хибридите.

В компанията обаче не предвиждат спортен вариант на суперхибрида BMW i8, тъй като двете подразделения – M и I, работят по собствени задачи и проекти, които се различават значително.

Снимка: BMW
 

Тагове: bmw m bmw i
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 8 rate down comment
    bmw e60 ( преди 7 години )
    Enzo, при да се опитваш да мислиш.
  • #1
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    Както няма да спра да повтарям - това е просто маркетинг за повишаване на продажбите на конвенционални коли.Хората, по някаква необяснима причина, считат електромобила за нещо свръхтехнологично, макар да е по-старо от най-старата автомобилна технология на света. И като дрънкаш непрестанно как неуморно работиш в тази посока, а от време на време вадиш по някой футуристичен модел от типа на i8, хората просто купуват настоящите ти модели повече.Много е просто, стига да се мисли... което си е проблем