IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Kodiaq RS ще получи дизелов мотор

Спортният кросоувър ще разчита на 2,0-литров двигател с 240 к.с.

Skoda Kodiaq RS ще получи дизелов мотор

Шефовете на чешкия производител Skoda разкриха намеренията си относно развитието на линията модели RS. От компанията бяха категорични, че няма да предлагат такива версии за автомобили, по-малки от Octavia, тъй като те не оправдават разходите по тяхната разработка и производство.

Skoda Kodiaq RS ще получи дизелов мотор

За сметка на това обаче бе потвърдено официално, че новият кросоувър на марката -Kodiaq, ще получи спортна модификация. Пред изданието Evo шефът на отдела за изследвания и разработки на Skoda – Кристиан Щрубе, разкри подробности за автомобила. Той ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди, което ще го превърне в един от най-бързите модели на марката.

Любопитното е, че за Kodiaq RS е предвиден дизелов, а не бензинов двигател. Спортната версия на всъдехода ще получи 2,0-литров турбодвигател, развиващ 240 к.с. и 500 Нм, които ще бъдат достъпни в диапазона 1750-2500 об/мин.

Щрубе допълни, че и флагманът на марката – Superb, също ще получи модификация RS, но засега този проект не е сред приоритетите на марката и сроковете за неговото реализиране са все още далеч във времето.

Снимка: Skoda
 

Тагове: skoda kodiaq skoda rs
0 от 500