IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

8 автомобила с незаслужено скучен звук (Видео)

От BMW M2 през Nissan GT-R до Cadillac ATS-V: това са най-зле звучащите спортни автомобили

8 автомобила с незаслужено скучен звук (Видео)

Каква е първата мисъл на човек, когато застане срещу красив спортен автомобил? Цената, мощността, времето за ускорение от 0 до 100 км/ч? Да, безспорно те са важни, но какво би бил един спортен автомобил без подходящ звук. Едно Ferrari не би било истинско без онзи пищяш звук от атмосферния V12 двигател, нали така? Не съвсем, времената се промениха, двигателите вече нито са атмосферни, нито имат 12 цилиндъра, дойдоха турбокомпресорите, работните обеми се стопиха. Сега е времето на катализаторите и грижата към околната среда, което е хубаво нещо, ако не разваляше така обичания от всички фенове звук. И така, кои са 8-те модерни автомобила с най-безхарактерен звук, излизащ от ауспуха?


 
Cadillac ATS-V
 

Този американски модел е чудесен пример за страхотна кола с чудесен двигател. Cadillac ATS-V има фантастично шаси и повече от задоволителни динамични характеристики, но й липсва звука на V8 двигателя на Corvette, например. Вместо него, под капака американците са вградили турбо V6, чийто звук просто не подхожда на колата.


 
BMW M2
 

M2 е един от най-вълнуващите достъпни модели на пазара днес. Той е забавен за каране и изглежда повече от добре, докато преодолява “спънатите” планински отсечки. Предава го само ауспухът на редовия 6-цилиндров турбо двигател, който по-скоро издава неприлични, отколкото вълнуващи звуци.


 
Infiniti Q50s Red Sport 400
 

Това Infiniti се държи на пътя като кола, което е доста голям комплимент за всеки кросоувър. Освен това, Q50s Red Sport 400 е комфортен, добре изглеждащ и бърз. Благодарение на своя V6 мотор обаче, компактното SUV не е никак приятно за слушане. Двигател, както вече вероятно се досещате, има турбокомпресори, които заглушават всички приятни тонове, които двигателят може да издаде.


 
Dodge Viper
 

Има всички предпоставки да смятаме, че Dodge Viper притежава всички необходими съставки, за да бъде перфектния спортен автомобил. Две врати, задно предаване, повече от 600 к.с. мощност. Нещо обаче липсва и то е закоренено дълбоко в изпускателната система. Атмосферният двигател звучи по-скоро като нещо, задвижващо земеделска техника, отколкото като мелодичното сърце на суперавтомобил. Нека го наречем липса на рафинираност.


 
Mercedes-AMG G65
 

G-Class никога не е бил особено елегантен. Той е по-скоро недодялан, дори в буквален смисъл. Ето защо, не е учудващо, че същото може да се каже и за туин-турбо V12 двигателя на кубчето от Щутгарт. Той разполага с 603 к.с., но звучи като двигателя на трактор. Няма и помен от звука, който сме свикнали да свързваме със класическите суперавтомобили с 12 цилиндъра под капака.


 
Nissan GT-R
 

Японският суперавтомобил е известен със своята безкомпромисна скорост и представянето си като цяло, но защо никой никога не споменава нищо за звука от ауспуха. Просто няма нищо хубаво за споменаване. 6-цилиндровият V-образен двигател може и да е перфектната комбинация от напредничави инженерни решения, но звукът явно не е бил нещо, на което японците са държали.



Porsche 718
 

Решението на Porsche да премине към 4-цилиндрови турбо боксери за своите модели 718 Boxster и Cayman, беше посрещнато на нож от феновете. Оказа се, че по-малките турбо двигатели всъщност са по-мощни от 6-цилиндрови атмосферни мотори на предишното поколение на двата модела. Това обаче не означава, че звукът е станал по-приятен за слушане. Вместо изкушаващия крещящ звук, с който свързваме всяко класическо Porsche, тук “гласът” на двигателя по-скоро напомня на Subaru Impreza WRX STi. А това в случая не е комплимент.


 
Subaru Impreza WRX
 

Последната Impreza WRX e един от най-добрите спортни автомобили, които можете да си купите в Щатите за под 30 000 долара, но това не означава, че японската кола е перфектна. Представянето й определено издиша, когато стане въпрос за звука. Някак си японските инженери са успели да елиминират характерния за всяко Subaru гърлен звук, което се дължи на факта, че изпускателният колектор вече не е с асиметрични рънъри, както обикновено. Лоша работа, Subaru.

 

 
0 от 500
  • #12
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Са , за другите марки не знам, но БМВ винаги са имали отдел , който се заниава специално със звука който издава колата!Не казвам , че колите им са лоши и не вървят, но май наблягат повече на това как шуми , ане как върви! Ауди и Мерцедес са съвсем друго нещо на вървене! За мен БМВ са предимно машини за шум!Не ангажирам никой с мнението си! Пък, ако ще техните фенове да ме мразят! Все, пак всеки си има право на мнение! Не искам да обиждам или дасе заяждам....
  • #11
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    АутоМедиа, защо ВИЕ можете да публикувате материали от Ютуб, а ако някой от нас подкрепи мнението си с материал от същата та "Туба", веднага е премахнат, а дори си позволявате да блогирате Айпито!Благодаря предварително, и моля за отговор !!!!
  • #10
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Аз харесвам звукът на тесла.Усещането на звукът от ускоряващ мощен електроагрегат и тракането на тия каруци (извинете,но наистина изглеждат и звучат много зле) е все едно да сравняваш парен влак на въглища и такъв на магнитна възглавница.Дано ги забранят по-скоро тия димящи талиги и да почнат да правят тихи,готини и наистина бързи коли без пушеци,дим и тн.
  • #9
    4 rate up comment 8 rate down comment
    USA Разбирач ( преди 7 години )
    Руските разбирачи разбират от коли ама не могат да ги правят.Защо така?
  • #8
    5 rate up comment 5 rate down comment
    12gr ( преди 7 години )
    Вие от Automedia, споделяте ли мнението на този, който е писал тези анализи и коментари. Това, че преваждате нещо значи ли че сте автоматично съгласни с него ??Толкова сте жалки. 2-3 пъти в годината някой ви предоставя кола за тест, което си е чиста реклама и не казвате каква е действителността, а с същото време копирате и преваждата статии без да вложите и грам ваше мнение, но това е нормално като ви се свиди да наемате коли за тестове..... Закривайте сайта, копитейстъри долни.
  • #7
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много труд, клипове, но като цяло УЖАСНА статия, по простата причина, че е АБСОЛЮТНО НЕОБЕКТИВНА !!!Ако вземете, дори една Хонда Сивик тип-R, във високите обороти ще ви разплаче !!!АутоМедия, изложихте се много.Абсолютна липса на професионализъм !!!!
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    AMG ( преди 7 години )
    "..Ето защо, не е учудващо, че същото може да се каже и за туин-турбо V12 двигателя на кубчето от Щутгарт. Той разполага с 603 к.с., но звучи като двигателя на трактор..."Това звучи нечовешко, не ми гледайте клипчета а седнете и запалете и покарайте! След 5000 оборота имаш чувството ще земята се тресе.....нечовешко е! не забравайте че звука от студен двигател и топъл е различен! На новото М3/М4 на студено звучи като миксер, обаче загрее ли......звука е много много "силов"
  • #5
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Как изобщо ви дойде на ум,че Infiniti Q50S e кросоувър или SUV.Поне свестен преводач си намерете,че се губите в превода.Да не говорим,че М2 има чудесен звук.
  • #4
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Руснака ( преди 7 години )
    USA Разбирачи
  • #3
    9 rate up comment 5 rate down comment
    @ ( преди 7 години )
    S Dynomax Exhaust Systems zvukat na Dodge Viper stavabrutalen ! A originalen - 1966 CHEVELLE SS ...