IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini ще прави по-достъпен модел

Автомобилът ще се предлага за около 130 000 евро

Lamborghini ще прави по-достъпен модел

Италианският производител на спортни коли Lamborghini може да предложи модел, който да се разположи под Huracan в гамата на марката. Това твърди изданието Autoevolution, като прогнозира, че автомобилът ще бъде със средно разположение на двигателя.

Lamborghini ще прави по-достъпен модел

Каква платформа ще използва машината обаче засега не се съобщава. Според информациите, в случая може да става дума дори за два нови модела, като първият се разработва от италианците, а вторият - от Porsche. Германската спортна кола ще получи името 960 - нещо, за което се говори от доста време. Очаква се той и суперколата на Lamborghini да ползват еднакви компоненти и задвижващи системи.

В момента най-достъпният като цена автомобил на компанията от Сант'Агата e Huracan Coupe със задно предаване, който се предлага на цена от 150 000 евро без данъците и таксите. Машината разполага с 5,2-литров V10 с мощност 580 к.с и 540 Нм, което осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди и развиване на максимална скорост от 319 км/ч.

Новият модел ще бъде малко по-евтин около 130 000 евро, като не е изключено той да получи 2,5-литров двигател с 5 цилиндъра - същият, който се предвижда за версията на Huracan за Китай. По-вероятно обаче е италианците да заложат на V6  или V8 мотор, който се предлага на някой от моделите от групата Volkswagen Group. Крайният резултат ще бъде нов съперник на купето McLaren 540C.

Снимка: Lamborghini

Тагове: lamborghini huracan
0 от 500