IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всъдеходът на Rolls-Royce е почти готов (снимки)

Изпитанията на свръхлуксозния Culinan по пътищата започнаха днес

Всъдеходът на Rolls-Royce е почти готов (снимки)

Първият SUV в историята на Rolls Royce е почти готов, съобщи компанията в писмо до акционерите си. Прототипът на модела, който ще се нарича Culinan, започва изпитания по британските пътища днес. Първите му снимки, макар и под камуфлаж, също бяха разпространени вчера.

Всъдеходът на Rolls-Royce е почти готов (снимки)

Culinan, наречен на един от най-прочутите диаманти  в историята, ще получи изцяло ново, специално разработено за него окачване и система 4х4. Той ще е и първият Rolls с изцяло алуминиева архитектура, която от 2018 ще е в основата на всички модели на марката.

Тестовата програма на Culinan е безпрецедентна, за да отговори на девиза на модела: "Без усилие... навсякъде" ( ‘Effortless … Everywhere’). Колата ще бъде изпробвана в най-разнообразни условия - в Полярния кръг около Коледа, а след това в Близкия изток, при рекордни температури в пустинята.

Всъдеходът на Rolls-Royce е почти готов (снимки)

"Това е много вълнуващ момент в проекта Culinan - и зa компанията, и за почитателите на лукса по цял свят", коментира главният изпълнителен директор Торстен Мюлер-Отвош. "Съчетаването на новата система 4х4 и новата "архитектура на лукса" ще създаде един наистина автентичен Rolls Royce, който, също като предшествениците си, ще задава стандартите, по които се оценяват всички луксозни продукти".

Още по темата: Торстен Мюлер-Отвош в специално интервю за "КОЛЕЛА" по Bulgaria ON AIR:
 

Тагове: suv rolls royce culinan
0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 7 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Tova e me4ta
  • #3
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Loco, нещо не мога да ти схвана логиката? Искаш да кажеш, че с луксозният СУВ ще ходиш из горите и пущинаците ли? Нали това му е главното предназначение! Как си представяш СУВ Ролс извън пътя? БМВ и Ауди също не би трябвало да правят коли в този сегмент, ако се смятат за премиум, но е друга тема.РР е луксозна марка и не трябва да бъде комерсиализирана по този пошъл начин с новата мода на СУВ-овете. Аз тази мода хич не е разбирам да караш СУВ в града. И за какво?! Нали за екология се борим?!
  • #2
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Loco ( преди 7 години )
    За такава марка, която държи най-вече на лукса и удобството, има смисъл да прави SUV. Докато виж разните "спортни" слонове на BMW и Audi и пр. за мен са напълно безсмислени. Ако искаш спорт, X6 ли ще си вземеш, или M3 за малко по-малко пари :D
  • #1
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Ролс без Ройс ( преди 7 години )
    Ще изчакам да пуснат баничарка Ролс Ройс, специално разработена за мен и моята фирма. Дизелче естествено... ;)