IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda ще е готова с хибрид след 5 години

Японците работят върху новах генерация на технологията SKYACTIV

Mazda ще е готова с хибрид след 5 години

Японският производител Mazda ще може да пусне своя първи хибриден автомобил с възможност за зареждане от електропреносната мрежа през 2021 г. Това разкри пред изданието Autocar ръководителят на отдела за изследвания и нови разработки на компанията Киеши Фудживара.

Mazda ще е готова с хибрид след 5 години

Досега Mazda избягваше използването на електрически мотори в своите силови агрегати, като разчиташе на икономичните си двигатели от семейството  SKYACTIV, но те се оказа недостатъчни за изискванията за нивата на вредни емисии на цялата гама. Затова и компанията ще бъде принудена да започне производството на plug-in хибриди след 5 години.

"Рано или късно ще се появяват и 100-процентови електромобили, но заради сложността на електронните системи за управление Mazda не бърза да ги предлага на пазара. В никакъв случай не искаме да повторим случилото се със смартфоните Samsung Galaxy Note 7, които се взривяваха в ръцете на клиентите", коментира Фудживара.

Заедно с това в Mazda ще продължат да развиват своите бензинови и дизелови двигатели, като тяхната ефективност трябва значително да се увеличи през 2018-2019 г. Освен това компанията ще работи усилено за намаляването на теглото на моделите си, като това ще стане с използването на карбон и армирана пластмаса. Проблемът в случая е, че използването на тези материали ще доведе до увеличаване на цените на моделите.

Крайната цел, която са си поставили японците, е през 2020 г. икономията на гориво да бъде увеличена с 50%. Това трябва да стане с новото поколение на технологията SKYACTIV 2, което ще излезе по това време.

Снимка: Mazda

0 от 500