IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen потвърди, че съкращава 30 000 служители

Компанията ще предложи компенсации за доброволно напускане и предсрочно пенсиониране

Volkswagen потвърди, че съкращава 30 000 служители

Volkswagen Group потвърди информациите отпреди две седмици, че ще прибегне към масови съкращения, за да се справи с негативните ефекти от "Дизелгейт". Германската компания ще се раздели с 30 000 служители, почти три четвърти от които - в Германия.

Volkswagen съкращава 30 000 служители

Съкращенията ще дойдат най-вече под формата на доброволно напускане срещу компенсация и предсрочно пенсиониране. Тази и други мерки ще позволят на концерна да намали разходите си с 3,7 млрд. евро на година. Част от икономисаните средства ще бъдат вложени в технологично обновяване на заводите в Германия, което ще повиши производителността.

Освен в Германия, съкращения има и в Северна Америка, Бразилия и Аржентина. Успоредно с това обаче компанията ще открие около 9 000 нови работни места, свързани с производството на електромобили. Паралелно с това, VW пое ангажимент пред профсъюзите да не прави други съкращения до 2025 година.

Тагове: renault vw group vw psa group
0 от 500