IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen съкращава 25 000 души заради електромобилите

Няма да има масови уволнения, категоричен е шеф в концерна

Volkswagen съкращава 25 000 души заради електромобилите

Концернът Volkswagen Group предвижда да намали щата на работниците си с около 25 000 души през следващите няколко години. Това съобщи пред вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung един от членовете на борда на директорите на германския производител Карлхайнц Блесинг, който отговаря именно за персонала и организацията на работата.
Volkswagen съкращава 25 000 души заради електромобилите
„Подобно на повечето големи производители, и Volkswagen активно работи върху електрификация на моделната си гама. Преминаването към „зелени” технологии, което е обусловено от все по-жестоките екоогични норми и от новите изисквания на пазарите, няма как да не доведе по съшествени промени в организацията на работа”, пише изданието.

Казано по друг начин –  създаването на автомобили с електрически силови агрегати се нуждае от много по-малко хора, отколкото производство на машини с традиционните двигатели с вътрешно горене. Затова и през следващото десетилетие концернът предвижда да закрие близо 25 000 работни места.

Все пак Блесинг уточнява, че в случая не става дума за масови уволнения, а на реорганизация. Закриването на работни места ще засегне позициите, които се заемат от по-възрастни служители. Те ще бъдат пенсионирани, като ще получат и съответните обезщетения. Предстои на 18 ноември профсъюзните лидери и топ-мениджърите на концерна да се срещнат и да утвърдят плана, по който ще започнат съкращенията.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Айде бе, факт било!?Аз пари за немска кошара вече няма да дам в живота си.Откакто се качих на HONDA за друго не искам да чувам.
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    Поредния нагъл опит на швабите да очернят "електромобилите" само защото се оказаха много по-добро решение от скапаните им дизели. Тия надмени лъжливи лицемери ще получат каквото са заслужили....
  • #1
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Човек, който цял живот е работил във Фолксваген и знае какво е качество, няма да се спре на друг автомобил!"Сериозно? Тези, ако не са имали достъп до други автомобили напълно е възможно да не знаят какно е качество ;)