IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Боб Луц: Феновете на Tesla са секта

Илон Мъск е новият Стив Джобс, но за разлика от него още не е постигнал нищо, казва бившият шеф на GM

Боб Луц: Феновете на Tesla са секта

Бившият главен изпълнителен директор на General Motors Боб Луц атакува остро Tesla, Илон Мъск и почитателите на луксозните електромобили. В интервю за американската телевизия CNBC Луц описа собствениците на електромобили Tesla като „членове на религиозен култ”. 

 Боб Луц с остра атака срещу Tesla и Илон Мъск

„Тези, които подкрепят и харесват Tesla са като членове на религиозен култ – заяви Луц, който е известен с острия си език и понякога твърде крайни мнения. – Точно както Стив Джобс беше боготворен в Apple, същото сега се случва и с Илон Мъск. „Феновете на Tesla гледат на Мъск като на новия бог на визионерството, който обещава фантастично бъдеще, една утопия на печалби и голям обем на производството.” 

 

Това обаче далеч не е всичко. Според Луц, Мъск „все още не постигнал нищо.” 

 

„Единственият проблем е, че Джобс постигна страхотни резултати, докато Илон, Господ да го благослови, все още не е постигнал нищо, освен все по-големи разходи, компаниите му трупат загуби и продължават да харчат.” 

 

Негативните коментари на Луц съвпаднаха с новината, че Tesla е постигнала печалба в размер на 22 милиона долара за третото тримесечие на годината, което се дължи на увеличаването на продажбите с 114% спрямо същия период на 2015 година.

Тагове: tesla general motors
0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Marko ( преди 7 години )
    Теслъта, да не цитирам има я в нета.Псевдо премиум драги ми господине е нещо със задоволително качество на премиум цена..останалото върши рекламата и помпането на балоня.Дадох пример с наръпаната ябълка.Който иска да вярва вади кинти и си мисли че има нещо невероятно.После идват реалностите.
  • #4
    9 rate up comment 13 rate down comment
    ФАЩ АКБАР ( преди 7 години )
    Правилно и Автокомедия е от тези зомбита. всеки ден по 5 новини на Тислата, а пък още не са пуснали(превели от руски) статията за най-ненадеждните коли във ФАЩ , където Тисла Модел Х е в 10-те най-ненадеждни коли.
  • #3
    8 rate up comment 17 rate down comment
    Marko ( преди 7 години )
    Хахаха, е па лъжа ли е :) Ми сектанти са. същия мениджмънт като епъл, лъскавко с псевдо премиум усещане и съвсем премиум цени. *** шараните са налице. А пък кой как ще навреди на птерлония бизнес..Мъск няма да е жив да види..хаххаха Манията за величие не е добър съветник.
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Мен ( преди 7 години )
    Haters gonna hate :)
  • #1
    29 rate up comment 5 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 7 години )
    Хахахахаха! Сладур! Петролното лоби кръв се*е!