IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Боб Луц: Феновете на Tesla са секта

Илон Мъск е новият Стив Джобс, но за разлика от него още не е постигнал нищо, казва бившият шеф на GM

Боб Луц: Феновете на Tesla са секта

Бившият главен изпълнителен директор на General Motors Боб Луц атакува остро Tesla, Илон Мъск и почитателите на луксозните електромобили. В интервю за американската телевизия CNBC Луц описа собствениците на електромобили Tesla като „членове на религиозен култ”. 

 Боб Луц с остра атака срещу Tesla и Илон Мъск

„Тези, които подкрепят и харесват Tesla са като членове на религиозен култ – заяви Луц, който е известен с острия си език и понякога твърде крайни мнения. – Точно както Стив Джобс беше боготворен в Apple, същото сега се случва и с Илон Мъск. „Феновете на Tesla гледат на Мъск като на новия бог на визионерството, който обещава фантастично бъдеще, една утопия на печалби и голям обем на производството.” 

 

Това обаче далеч не е всичко. Според Луц, Мъск „все още не постигнал нищо.” 

 

„Единственият проблем е, че Джобс постигна страхотни резултати, докато Илон, Господ да го благослови, все още не е постигнал нищо, освен все по-големи разходи, компаниите му трупат загуби и продължават да харчат.” 

 

Негативните коментари на Луц съвпаднаха с новината, че Tesla е постигнала печалба в размер на 22 милиона долара за третото тримесечие на годината, което се дължи на увеличаването на продажбите с 114% спрямо същия период на 2015 година.

Тагове: tesla general motors
0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 7 години )
    Попадна ми във фейса как Елон презентира соларни керемида с различни фасони...
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В интернет собствениците на Тесла обясняват,че изключително много харесват как автомобилът ускорява,колко е тих и това че определено изглежда добре.Няма трещящи гърнета бълващи черен пушек и създаващи парников ефект,няма тракащ ДВГ дето като остарее малко все му има нещо,изобщо личи си,че автомобилът е от 21 век.Освен това издържа най-дълго преди да и се изтощи батерията.Не е до култът,просто другите производители не предлагат подобен продукт.
  • #13
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тоя чичо каквото и да говори най-вероятно също е акционер в Тесла.Те такива като него на практика издържат фирми като Тесла.Дават парите в очакване на двойна печалба и в един красив момент Тесла ще е тяхна,а Мъск ще е безгласна буква.Той и сега е безгласна буква ама не му личи толкова.Просто е въпрос на време големите инвеститори да си дръпнат парите и Тесла да фалира.Станат ли електричките масови с Тесла е приключено.
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    "като тоя ЛуДц докараха GM до ръба на фалита" - не го докара до ръба а направо го фалира. Американското правителство им даде милиарди за да не потънат. Аз лично не бих обръщал внимание на финансовите "препоръки" на тоя некадърник
  • #11
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Луд опа Луц ( преди 7 години )
    Боби краставичар непоръбен, следващия път като пазаруваш в интернет и си платиш през Пейпал се сети за изказването че Мъск нищо не бил направил.
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    @ ( преди 7 години )
    EV 1 - tova e parvija masovo proizvezdan el. avtomobil otGeneral Motors prez 90te , 96-99g. No kakvo stava sled tova li ? Gledajte dokumentalnija film - Who Killed the Electric Car ? Elon Musk dano da e roden s kasmet ...US Cars Forever
  • #9
    14 rate up comment 0 rate down comment
    А такива .. ( преди 7 години )
    като тоя ЛуДц докараха GM до ръба на фалита !
  • #8
    13 rate up comment 3 rate down comment
    thebrainless ( преди 7 години )
    Този ми напомня за един друг - Стив Балмър и онзи обичаше да изцепва редовно по някоя мега простотия и закара майкрософт близко до тресавището, махнаха го, и сега майкрософт разцъфтяха. Не може да плюеш по бъдещето с лека ръка, особенно ако си продукт на миналото.
  • #7
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    и все пак , ако електромобилите имат някакво бъдеще , не е изключено някой ден големите производители да се събудят в свят в който Мъск е собственник на най-големите заводи , произвеждащи най-евтините и ефективни батерии за автомобили , които те може да се наложи да купуват от него
  • #6
    13 rate up comment 15 rate down comment
    тошо ( преди 7 години )
    Теслата е типично американски проект в който бедните плащат масрафа на богатите.Тесла ес струва 60-80хил.долара т.е. е по джоба само на заможните.От 5г. компанията работи на загуба и се издържа само от продажба на акции,чийто основни копувачи са бедните надяващи се един ден да забогатеят,както и фондове опериращи със спестяванията за пенсии на същите тези бедни.Неминуемо големите авто концерни ще смажат жалките опити на Тесла да остане на пазара в същия момент когато ел.колите станат рентабилни