IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda обнови бестселъра си

Семейството Octavia получи нови светлини и допълнителни асистенти

Skoda обнови бестселъра си

Въпреки бума на популярност сред кросовърите и гръмката премиера на Kodiaq, в Skoda продължават да считат Octavia за най-важния си модел. Компанията представи официално неговия фейслифт, който е засегнал цялото семейство на най-упешния автомобил на марката.
Skoda обнови бестселъра си
Основното след обновяването са двойните главни светлини, които са изцяло в стила на кросовъра Kodiaq. Светодиодната предна оптика се предлага като опция и ще замени сегашвите биксоненови фарове. Леко преработена е и предна броня, където фаровете срещу мъгла са получили различна форма. Променена е и задната броня, както и намиращите се над нея светлини. За модела са предвидени и нови 16-18-цолови джанти.
Skoda обнови бестселъра си
Дизайнът на интериора на Octavia си остава същият, но при най-високото ниво на оборудване се предлага мултимедийна система Columbus с 9,2-инчов тъч-скрийн, при който напълно отсъстват копчета и бутони. В салона вече е включено и специално допълнително осветление.
Skoda обнови бестселъра си
Обновеният модел е получил системите за безопасност на „баткото” Superb. Сред тях е система за предотвратяване на евентуален сблъсък с пешеходци, която има функция Front Assist. Налице са още асистент за теглене на ремарке, обновена система за автоматично паркиране и др. Сред опциите попадат още възможност за загряване на волана, както и специален ключ, който помни настройките на няколко шофьора.
Skoda обнови бестселъра си
Гамата двигатели при Octavia се запазва, като на европейския пазар моделът ще се предлага с бензинови и дизелови двигатели с обем 1,0-2,0 литра, развиващи от 84 до 184 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и DSG с 6 или 7 предавки. Като опция се предлага адаптивно окачване, а най-мощните версии – с двигатели 2,0 TSI и 2,0 TDI, могат да бъдат оборудвани със система за задвижване на четирите колела. Предстои излизането и на „напомпана” RS-версия.

Снимки: Skoda

Тагове: skoda octavia
0 от 500