IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни

Lexus и Toyota са начело в класацията на Consumer Reports

В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни

Авторитетното американско издание Consumer Reports публикува ежегодната си класация за надеждност на автомобилите. Тя се прави въз основа на данните получени от 500 000 читатели, които са предоставили впечатленията си от своите коли. В рейтинга са включени превозни средства, произведени през периода 2000-2016 г.
В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни
Крайният резултат за всяка марка е определян след отделно изследване на всеки неин модел. На първо място е неизменият победител в класацията през последните 3 години – Lexus. След него отново се нарежда Toyota, докато на трета позиция е Buick. Американската марка се придвижва с 4 места напред в сравнение с миналата година.

Най-голям прогрес записва Infiniti – 16 позиции напред и 8-о място в подреждането. Любопитното е, че марки като Volvo и Volkswagen влизат в графата „най-малко надеждни”. Там е и Tesla, чиито автомобили за първи път влизат в рейтинга. Техните собственици обаче не са доволни, като се оплакват от сложния механизъм на вратите на кросовъра Model X, от уплътненията, както и от проблеми с електронните системи.

Най-надеждни
В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни
Надеждни
В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни
Най-малко надеждни
В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни

В първата графа са поставени местата на марките в класацията, а във втората е класирането им от миналата година. В третата е името на марката, а в четвъртата - броят на оценяваните нейни модели. В последната графа е посочен общият брой на точките, които всяка марка получава.

Снимка: Lexus

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #26
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    и пак и пак и пак Най-големият японски производител на автомобили обяви поредната грандиозна кампания за отстраняване на възможен дефект. Този път в сервизите на Toyota ще бъдат привикани 5.8 млн. коли - основно от моделите Corolla и Yaris, произведени между 2000 и 2014 г.и как са първи по качество ??????????всяка седмица е това 0 викат ги в сервизите и после надеждни билижалка работа
  • #25
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Бях тръгнал да си взимам ново СРВ и накрая си взех 2 ра ръка Ауди Кю3.Тъй като гледам от класацията добре съм направил
  • #24
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    е36 is that youСамо пропусна да кажеш че е карана от баба до магазина
  • #23
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Колеги мисля да продавам А8 1997г 3.7 Куатро 230к.с. 301000км(реални) газов инжекцион, 18" джанти с гуми на 30% , два датчика на ABS за смяна, проблем със типтроника(работи, но много грубо придърпва)Дали ще мога да му взема 6500лв?Как мислите?
  • #22
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    доше а как тойота всяка седмица дето я викат в сервиз е най надежднаа това да го обясниш, нали си рабирач ?
  • #21
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Вижда се, че Строшваген са от най-големите трошки, интересно Алуди(което е същото, и което не е известно на неуките и необразованите) колко ли са се охарчили да ги набутат в списъка с надеждните ?
  • #20
    6 rate up comment 4 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    Интересно как Хонда пада с 2 позиции, а Аглока се качва с 6?Още по-интересно как Нисан се качва с 2, а Инфинити със рекордните 16?!?
  • #19
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Йори ( преди 7 години )
    Като видя класация направена по мнения клиенти и се изприщвам. И винаги се интересувам що за статистически подход е използван и валиден ли ми изглежда. Цитат от методологията им: Our Predicted Reliability, which forecasts how well a new model is likely to hold up, is based on the cumulative experiences of owners of the three latest model years. Това Predicted Reliability като отправна точка и likely (в превод: вероятно) е много научен подход.МНОГО! И с това затварям смехотворните им резултати.
  • #18
    21 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Немците са на същото мнение, че Тойота /Лексус са най-надеждните автомобили. Така, че в това няма нищо учудващо. Учудва ме само как са ппдредени следващите марки. Няма начин аЛудитета да са толкова напред при условие, че са с техника на Фолк с Ваген, който е правилно класиран, като един от най-ненадеждните. Дори бих казал, че аЛудитета повече се чупят. БМВ също реално е много ненадеждна марка а е напред. Странно.
  • #17
    19 rate up comment 7 rate down comment
    До х"американци ( преди 7 години )
    Много си *** брато