IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни

Lexus и Toyota са начело в класацията на Consumer Reports

В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни

Авторитетното американско издание Consumer Reports публикува ежегодната си класация за надеждност на автомобилите. Тя се прави въз основа на данните получени от 500 000 читатели, които са предоставили впечатленията си от своите коли. В рейтинга са включени превозни средства, произведени през периода 2000-2016 г.
В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни
Крайният резултат за всяка марка е определян след отделно изследване на всеки неин модел. На първо място е неизменият победител в класацията през последните 3 години – Lexus. След него отново се нарежда Toyota, докато на трета позиция е Buick. Американската марка се придвижва с 4 места напред в сравнение с миналата година.

Най-голям прогрес записва Infiniti – 16 позиции напред и 8-о място в подреждането. Любопитното е, че марки като Volvo и Volkswagen влизат в графата „най-малко надеждни”. Там е и Tesla, чиито автомобили за първи път влизат в рейтинга. Техните собственици обаче не са доволни, като се оплакват от сложния механизъм на вратите на кросовъра Model X, от уплътненията, както и от проблеми с електронните системи.

Най-надеждни
В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни
Надеждни
В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни
Най-малко надеждни
В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни

В първата графа са поставени местата на марките в класацията, а във втората е класирането им от миналата година. В третата е името на марката, а в четвъртата - броят на оценяваните нейни модели. В последната графа е посочен общият брой на точките, които всяка марка получава.

Снимка: Lexus

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #36
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    16 човека са си 16 човека. Само че повечето от тях ги е домързяло да отидат да им подменят еърбеците. На фона на десетките хиляди невинни жертви на канцерогенните емисии на ВАГ това си е капка в морето. Апропо, жертвите са в 15 хонди и 1 форд. В Тойота, колкото и да повтаряте, няма жертви.
  • #35
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    въйоще 6 милиона возила на койота са привикани в сервизитее как няма да са най надеждни - те кога са се счупят като само в сервизите си висят а през това време собствениците им кара другите си автомобили - американски или немски, които понеже се карат много повече и им се развалят блуттутите и това е вече голям дефект :)
  • #34
    8 rate up comment 4 rate down comment
    om ( преди 7 години )
    от както си купих киа не слизам от нея обожавам този здрав автомобил Соренто само масло и филтри гуми и газ от всякъде минава и задминава вече съм на 250к. км
  • #33
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Убиха 16 човека....това потенциални проблеми ли са умник зи каскен?
  • #32
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Швабен зи каскен....да немските автомобили също имат възглавници от Таката,но проблемът е че гърмят възглавниците на Тойота и Хонда и убиват собствениците си със шрапнели или съчми...явно жълтурите слагат това като опция за колите си или екстра?
  • #31
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не виждам,какво може да е луксозно в един Лексус....евтините пластмаси или имитацията на Мерцедес?
  • #30
    9 rate up comment 6 rate down comment
    До въшкаря RRE 435 ( преди 7 години )
    Ти или ди много *** или много беден, а може биби двете.
  • #29
    6 rate up comment 16 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Бях тръгнал да си взимам ново СРВ и накрая си взех 2 ра ръка Ауди Кю3Pozdravlenia kolega,o6te edin koito e proglednal.A ako i az sam doprinesal za tova,mnogo 6te se radvam.Sledva6tia pat ti pojelavam novo Q3 da si vzeme6
  • #28
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Тия дни стана ясно че редица модели на ВАГ също ползват проблемни еърбеци на Таката. Това че не са направили сервизна акция за подмяната им дали ги прави по-надеждни???
  • #27
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    ВАГита, сервизни акции е правят за ПОТЕНЦИАЛНИ проблеми, докато класациите за надеждност се правят за РЕАЛНИ проблеми. Толкова ли е трудно да го проумеете, че всеки път едни и същи тъпотии ръсите под всяка статия за надеждност???Японския инженеринг просто е недостижим за некадърните немски лоени мозъци.