IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Купи си часовник – спаси суперкола!

Американец се готви да направи автомобил, развиващ 477 км/ч

Купи си часовник – спаси суперкола!

Американският предприемач Джони Зърб от калифорнийското градче Хънтингтън Бийч, който повече от 35 години се занимава с реставрирането на спортни автомобили, реши да се присъедини към производителите на най-бързите спортни коли на планетата. Това съобщи самият той пред Automotive News.
Купи си часовник – спаси суперкола!
Неговият проект Zurba Armageddon засега съществува единствено на хартия и са готови само някоко компютърни скици. Външността на бъдещия модел вече е патентована в съответното ведомство в САЩ, а компанията Zurba Industries разкрива техническите характеристики на суперколата.

Планира се тя да използва шаси от въглеродни нишки и алуминий с битурбо V12 двигател. Чие производство ще бъде агрегатът, не се съобщава. Знае се теглото на автомобила – точно 1310 кг., като се очаква максималната му скорост да достигне 290 мили (477 км/ч).
Купи си часовник – спаси суперкола!
Както винаги, проблемът с направата на подобно превозно средство, е финансов. С цел събира на средства Джони Зърб организира производството на кварцови часовници. Те са с корпус от алуминий и специална пласмаса, както и с нестандартен дизайн. В циферблата на всеки е инструктиран диамант. По думите на Зърб, цената на един часовник е 1200 долара, но той е готов да ги предложи на 3 пъти по-ниска цена. Идеята му е да продаде 2500 бройки и натрупана сума да бъде инвестирана именно в бъдещата суперкола.

Снимки: Zurba Industries

Тагове: zurba armageddon
0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Механичния часовник няма никакви предимства пред кварцовия. По-скъп заради по-сложната изработка, по-неточен и трябва да се поддържа защото механичните части са повече и се износват. Смарт часовниците съвсем ще изместят сегашните и кварцови и механични
  • #2
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А телевизора трябва да е с кинескоп, какви са тия ЛЕД, телефона аналогов с шайба, колата с карбуратор и без изгъзици директно впръскване и т.н.
  • #1
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Любопитен ( преди 7 години )
    Кварцов часовник?Не, балгодаря.Часовникът трябва да е часовник - механичен.