IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Купи си часовник – спаси суперкола!

Американец се готви да направи автомобил, развиващ 477 км/ч

Купи си часовник – спаси суперкола!

Американският предприемач Джони Зърб от калифорнийското градче Хънтингтън Бийч, който повече от 35 години се занимава с реставрирането на спортни автомобили, реши да се присъедини към производителите на най-бързите спортни коли на планетата. Това съобщи самият той пред Automotive News.
Купи си часовник – спаси суперкола!
Неговият проект Zurba Armageddon засега съществува единствено на хартия и са готови само някоко компютърни скици. Външността на бъдещия модел вече е патентована в съответното ведомство в САЩ, а компанията Zurba Industries разкрива техническите характеристики на суперколата.

Планира се тя да използва шаси от въглеродни нишки и алуминий с битурбо V12 двигател. Чие производство ще бъде агрегатът, не се съобщава. Знае се теглото на автомобила – точно 1310 кг., като се очаква максималната му скорост да достигне 290 мили (477 км/ч).
Купи си часовник – спаси суперкола!
Както винаги, проблемът с направата на подобно превозно средство, е финансов. С цел събира на средства Джони Зърб организира производството на кварцови часовници. Те са с корпус от алуминий и специална пласмаса, както и с нестандартен дизайн. В циферблата на всеки е инструктиран диамант. По думите на Зърб, цената на един часовник е 1200 долара, но той е готов да ги предложи на 3 пъти по-ниска цена. Идеята му е да продаде 2500 бройки и натрупана сума да бъде инвестирана именно в бъдещата суперкола.

Снимки: Zurba Industries

Тагове: zurba armageddon
0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    E47 ( преди 7 години )
    Ама E46 si vqrva ostavete go tq shizofreniqta ne pro shta a;)
  • #12
    8 rate up comment 0 rate down comment
    cxzxzcxzc ( преди 7 години )
    е46 ако е виждал часовник за 7800 дори на картинка, значи аз ставам Хасан веднага.хахахахахахаГолям циркаджия голям тоя.
  • #11
    1 rate up comment 11 rate down comment
    e46 ( преди 7 години )
    Най скъпия часовник дето съм купил струваше 7,800 и беше за брат ми.
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ще ти дам други аналогии.Хората дават маса пари за предмети на изкуството РЪЧНА изработка, тъкмо защото е ръчна и е уникална, не серийно от машина.За теб е глупост да си купиш картина за стотици хиляди дори милиони. Можеш да си я гледаш ако изобщо те интересува на екран или да си я принтираш, но ценителите, а и откровенните първенюта ги дават тези пари.Подобно е и с ретро колите. Това е друг начин на мислене и познание, които ти нямаш, за това не коментирай нещо което не разбираш.
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сред другите сигурно имаш предвид китайски автомобили като Бентли,Порше, Астън Мартин,Ягуар, Ламборгини,Макларън..Мога да те затрупам с имена на швейцарски,а и немски производители,голяма част, от които съществуват повече от век, но има и много новосъздадени във времето на кварца и електрониката(Франк Мюлер си чувал) които целенасочено произвеждат скъпи часовници. Така че не ги мисли Щом за теб часовникът е само средство за показване на времето, не коментирай нещо което е извън възприятията ти.
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Същия този престиж, сеотнасяше и за авт., и от тях останаха само Ферари и Ролс Ройс до някъде.Всички други са Чайна, или Хиндия.
  • #7
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Нищо не разбираш. Кажи на някой собственик на Патек Филип за 50000лв от средните модели на марката, че е неандерталец и трябва да си купи някой епъл за 1000. Същият този човек най-вероятно цяла колекция механични часовници, сред които и дайвърски. Отделно може да си има и чисто спортни електронни модели на утвърдени марка като Суунто или Гармин.Скъпият механичен часовник си е преди всичко бижу за ценители на дизайна ръчната изработка и механиката и историята. Символ на престиж и стил.
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И Nokia мислеха като теб.Неандерталциииииии....
  • #5
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Смарт часовниците и механичните(с ръчно навиване или автоматични)имат съвсем различни целеви групи.Качествените механични часовници са форма на лукс изкуство за хора, които ценят неща като изработка, финиш, детайлност, качество на механизма.Дори неща като плавното движение на стрелките.Никой който дава 10 000 лв за Ролекс или Брайтлинг не гледа на часовника като просто показващ времето. А има марки и модели в пъти по-скъпи. Никой смарт часовник няма да стигне такива цени.Ще съществуват паралелно
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 7 години )
    С 3 милиона може и да си купи супер кола,ама да произведе едва ли !