IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi A6 ще е наполовина автономно

Седанът ще получи и версия RS с повече от 600 к.с.

Новото Audi A6 ще е наполовина автономно

Нови подробности за следващото поколение на седана Audi A6 бяха разкрити от изданието Auto Bild. Според информациите моделът ще се появи през 2017 г., като на технологично равнище няма да отстъпва на големите си конкуренти – Mercedes-Benz E-Class и все още неизлязлото BMW 5-Series.
Новото Audi A6 ще е наполовина автономно
Бъдещото A6 ще бъде наполовина безпилотен автомобил. Това означава, че при скорости до 60 км/ч в нормални условия, както и при движения по магистрала, седанът ще може да преминава на автомотичен режим. За целта шофьорът ще трябва единствено да натисне специален бутон на таблото.

Другите промени ще засегват външността на автомобила. Той ще повтаря до голяма степен концептуалния Audi Prologue (на снимката), докато за основа на интериора ще бъде използван прототипът Audi e-tron Quattro. Бъдещото A6 ще получи преден панел с 4 светодиодни екрана, което ще позволи водачът и пътникът до него да получават различна информация.

Що се касае до техническите детайли, новото Audi A6 ще разчита на обширна гама мотори. Тя ще включвао от 4-цилиндрови бензинови до 8-цилиндрови турбодизели. Предвиждат се също хибридни и електрически версии, като и спортни модификации. Те ще бъдат две – S и RS, като втората ще получи мотор с над 600 к.с.

Снимка: Audi
 

Тагове: audi a6 audi prologue
0 от 500
  • #5
    51 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    Снимайте и пуснете вашите коптори да ги видим!!!Сигурно са уникати, отвсякъде!!!
  • #4
    45 rate up comment 12 rate down comment
    Аз ( преди 7 години )
    А на мен ми прилича на лампичките на новогодишната окраса на селското читалище за посрещането на 2000-та! Голям хит бяха ей!
  • #3
    40 rate up comment 16 rate down comment
    Учуден ( преди 7 години )
    На мен пък ми прилича на новата C class coupe на Mercedes.
  • #2
    59 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Като гледам задницата почвам да си мисля, че Ауди купува бая на едро диодки от Тайван, с контейнерите ги мъкне до Инголщат. Сега ще пишат,че с това градинско мъркуче пълно с диодки дето са го мацнали отзад било революционен дизайн, а то същия си е същия бордюр!
  • #1
    53 rate up comment 31 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ХАхАХАААА това на снимката е 80-90 процента, като хюндай соната или грандьор от преди почти 10 години.Дизайнерите на ауди достигат нови висини.Странно как ще реагира системата за автономност на нахално врахлитащите бакшиши по нашите улици например. Най-вероятно ще спре и ще го задмине цялата колона :D