IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi A6 ще е наполовина автономно

Седанът ще получи и версия RS с повече от 600 к.с.

Новото Audi A6 ще е наполовина автономно

Нови подробности за следващото поколение на седана Audi A6 бяха разкрити от изданието Auto Bild. Според информациите моделът ще се появи през 2017 г., като на технологично равнище няма да отстъпва на големите си конкуренти – Mercedes-Benz E-Class и все още неизлязлото BMW 5-Series.
Новото Audi A6 ще е наполовина автономно
Бъдещото A6 ще бъде наполовина безпилотен автомобил. Това означава, че при скорости до 60 км/ч в нормални условия, както и при движения по магистрала, седанът ще може да преминава на автомотичен режим. За целта шофьорът ще трябва единствено да натисне специален бутон на таблото.

Другите промени ще засегват външността на автомобила. Той ще повтаря до голяма степен концептуалния Audi Prologue (на снимката), докато за основа на интериора ще бъде използван прототипът Audi e-tron Quattro. Бъдещото A6 ще получи преден панел с 4 светодиодни екрана, което ще позволи водачът и пътникът до него да получават различна информация.

Що се касае до техническите детайли, новото Audi A6 ще разчита на обширна гама мотори. Тя ще включвао от 4-цилиндрови бензинови до 8-цилиндрови турбодизели. Предвиждат се също хибридни и електрически версии, като и спортни модификации. Те ще бъдат две – S и RS, като втората ще получи мотор с над 600 к.с.

Снимка: Audi
 

Тагове: audi a6 audi prologue
0 от 500
  • #15
    33 rate up comment 2 rate down comment
    Гоуфу ( преди 7 години )
    Баси якия гоуф, Ъъъъъ тай де Ауди... то все тая де..
  • #14
    34 rate up comment 2 rate down comment
    :) ( преди 7 години )
    Няма такъв термин наполовина автономно, нямате ли редактор? Като правите свободен превод, поне напишете полу-автономно от semi autonomous.
  • #13
    34 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Извинявай приятел,ама едно ново ауди струва 100-150 хиляди лева.Ти такова ли имаш,че се тревожиш за скъпата поддръжка?Предполага се че не си теглил кредит с ипотека за да си купиш ново ауди,нали? Бедните хора в България си купуват 20 годишна А4.Или от първата генерация А6.Един приятел има такава с доходи около 1к месечно има пари да и купува всичките *** от които има нужда тая кошница.Вече за нещо по-ново или за а8 автоматик си е гол тумбак и златен калашник.
  • #12
    35 rate up comment 3 rate down comment
    ес ( преди 7 години )
    До последния анонимен който е писал. Трябва да се разбере едно нещо. Това че еди кой си модел на еди коя си марка преди 30 години бил здрав рядко има връзка с настоящите модели. Всеедно да си правим сметка за цената на подръжката на някое ново ауди като използваме за база ауди 80 - няма нищо общо нали.
  • #11
    39 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Плювате срещу ауди колко се чупели ама Ауди 80 от първата генерация още си я карат хората.Това е автомобил от 1987 година.Колко станаха 30 години?Кой друг таралясник освен някой фолксваген или евентуално мерцедес ще изкара толкова време?Няма други отдавна са скрапирани.Така че явно не са толкова калпави.Разбира се ако си купите кола на старо дето предишните и няколко ездачи са сипвали само гориво (понякога не много гадно)а когато нещо се развали просто не го ползва ще си имате доста проблеми.
  • #10
    39 rate up comment 1 rate down comment
    ahaha ( преди 7 години )
    Колегааа.. те се срамувар бе да пуснат глокниците на снимки,Друго е да се плюе .Повечето още имат зарчета на огледалото вътре, цветни пръскалки,..ще те изненада ли да видим какви ледове са монтирали отпред та да не им отчита електромера,сакън да не платят .Ревалници и сега какво карате, опел, буик, или ***,..или хундай... и нищо не ви гори и нишо не се троши.Съединителя кара милион км.. с едни свещи 90 000 км,.. горивния викаш не се мърси на 80 к км го менткате..въздушния всека коледа ли?..хаха
  • #9
    39 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    до: втория АнонименАко диодите им бяха тайвански щеше да е добре. Да, ама не са. Китайски са и горят отвсякъде. Пълно е с аЛудите с по някоя изгоряла лампичка. Лампичкитеда им бяха проблема с мед да ги намажеш, а то цялата кола е един голям проблем съчетан от хиляди по-малки. А изгорелите лампички са точно нищо пред изгорелия собственик.
  • #8
    41 rate up comment 6 rate down comment
    до: Georgi ( преди 7 години )
    По-скоро ще се напълни с такива собственици, които карат милиони километри и на аЛудитата си само консумативи сменят.Ние бившите собственици само ще четем и ще се подсмихваме, като знаем за какви трошляци става на въпрос. Все аЛудита да карате ви пожелавам фенчета. От тази марка да не слизате никога. От все сърце ви го пожелавам! За мен от12 г. компанията ВАГ не съществува. Наиграх се с техни коли. Като си помисля колко пари съм налял в кочините им лошо ми става.Ама вашите са здрави, знам...
  • #7
    42 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    То НЕпатили от ауди няма. Така че е нормално да е пълно с патили от ауди...Най-дефектните двигатели в света са на ауди доказано от проучвания и класации, така че патили бол...
  • #6
    51 rate up comment 6 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    Сега пак ше се напълни форума със собственици на чисто нови Аудито, които са страшно напатили от тях...