IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz също влиза във Формула-Е

Германците ще бъдат готови със свой отбор през 2018 г.

Mercedes-Benz също влиза във Формула-Е

В шампионата за електрически болиди Формула-Е ще се появи още един сериозен участник. Това е фирменият отбор на Mercedes-Benz, който ще дебютира в надпреварата през 2018 г., съобщава Autocar, като цитира шефа на Mercedes-Benz Motorsport – Тото Волф.
Mercedes-Benz също влиза във Формула-Е
„Ние наблюдаваме стремителното развитие на Формула-Е и затова сме много щастливи, че успяхме да се разберем с организаторите на шампионата за нашето участие в него. Електрификацията ще играе важна роля за бъдещето на автомобилната промишленост и това ще увеличи популярността на Формула-Е”, коментира Волф.

По-рано тази есен стана ясно, че в шампионата на Формула-Е ще се включи и заводски отбора на Jaguar. С неговото организиране и най-вече с техническите въпроси ще се заеме тимът на Williams от Формула 1. Новият отбор ще дебютира в първенството още тази есен, като той ще бъде част от подразделението Williams Advanced Engineering, което се занимава с развитието на хибридни технологии. Участие във Формула-Е съвсем наскоро заяви и BMW.

Шампионатът на Формула-Е бе основан през 2012 г., като в него участват болиди, подобни на тези във Формула 1, но задвижвани с електричество. Основната му цел е именно популяризирането на електрически транспортни средства в цял свят.

Снимка: Mercedes Motorsport

Още по темата:
Тихата революция на болидите

 

Тагове: mercedes motorsport
0 от 500