IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът на Renault пристигна в Париж

Alaskan залага на възможности и комфорт

Пикапът на Renault пристигна в Париж

Една от главните премиери на щанда на Renault по време на автосалона в Париж е на първият пикап с товароподемност от един тон в гамата на френската марка. Той носи името Alaskan и ще се появи на пазара тази есен.
Пикапът на Renault пристигна в Париж
За конструирането на машината французите са използвали технологии от японския си партньор Nissan. Alaskan всъщност е базиран на новото поколение Navara, като залага на аналогични двигатели и задвижване. Съвсем скоро същото шаси ще появи и при товарната машина на Mercedes-Benz, за която се очаква да приеме означението GLT.

Новият Renault Alaskan ще се предлага с избор от бензинови и дизелови мотори. Базовата версия разчита на 2,3-литров дизел със 160 к.с., като той се предлага и със 190 к.с. За някои пазари ще бъде наличен и 2,5-литров дизел със същите показатели. Ще има и бензинов агрегат със 160 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенен автомат.

Подобно на своя донор пикапът на Renault може да бъде поръчан както със задно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Вторият вариант е оборудван с електронна система за имитация на блокировка на диференциала, а също така и с механичен блокируем диференциал на задната ос.

Целта на Alaskan е да предложи повишен комфорт, съизмерим с този на кросовърите. В същото време обаче това не е за сметка на представянето, тъй като моделът има товароподемност от един тон и предлага водещ в сегмента показател за теглене на прицеп - 3500 кг. В оборудването пък присъстват инфо-система със 7-инчов дисплей, автоматичен климатик с две зони, седалки с подгряване, 360-градусова камера и др. Технологиите за безопасност също включват най-новите системи.

Производство на Alaskan ще бъде съсредоточено в Мексико, Испания и Аржентина. Въпреки названието си, моделът няма да се предлага в Аляска и другите щати на САЩ.

Тагове: renault alaskan
0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Доказано ( преди 7 години )
    Со ботче,со мачка...ит.н.,никога!
  • #2
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    От статията се разбира, че нисан прави, Рено взема, ползва и продава на Мерцедес.Не, че това не го знаем, но все още има хора, които вярват в Дядо Коледа и в това, че Рено прави нещо различно от това да взема технологии от японците. Не е лошо това, но да са честни и да сиго казват, а не да се тиражират лъжи за съвместни неща. Какво съвместно, като французи не останаха във Франция, както и германци в Германия. Всичко са хора от боята с развитие на питек.
  • #1
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Поредният ... ( преди 7 години )
    ..пичкосан Нисан.