IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът на Renault пристигна в Париж

Alaskan залага на възможности и комфорт

Пикапът на Renault пристигна в Париж

Една от главните премиери на щанда на Renault по време на автосалона в Париж е на първият пикап с товароподемност от един тон в гамата на френската марка. Той носи името Alaskan и ще се появи на пазара тази есен.
Пикапът на Renault пристигна в Париж
За конструирането на машината французите са използвали технологии от японския си партньор Nissan. Alaskan всъщност е базиран на новото поколение Navara, като залага на аналогични двигатели и задвижване. Съвсем скоро същото шаси ще появи и при товарната машина на Mercedes-Benz, за която се очаква да приеме означението GLT.

Новият Renault Alaskan ще се предлага с избор от бензинови и дизелови мотори. Базовата версия разчита на 2,3-литров дизел със 160 к.с., като той се предлага и със 190 к.с. За някои пазари ще бъде наличен и 2,5-литров дизел със същите показатели. Ще има и бензинов агрегат със 160 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенен автомат.

Подобно на своя донор пикапът на Renault може да бъде поръчан както със задно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Вторият вариант е оборудван с електронна система за имитация на блокировка на диференциала, а също така и с механичен блокируем диференциал на задната ос.

Целта на Alaskan е да предложи повишен комфорт, съизмерим с този на кросовърите. В същото време обаче това не е за сметка на представянето, тъй като моделът има товароподемност от един тон и предлага водещ в сегмента показател за теглене на прицеп - 3500 кг. В оборудването пък присъстват инфо-система със 7-инчов дисплей, автоматичен климатик с две зони, седалки с подгряване, 360-градусова камера и др. Технологиите за безопасност също включват най-новите системи.

Производство на Alaskan ще бъде съсредоточено в Мексико, Испания и Аржентина. Въпреки названието си, моделът няма да се предлага в Аляска и другите щати на САЩ.

Тагове: renault alaskan
0 от 500
  • #13
    15 rate up comment 1 rate down comment
    110 ( преди 7 години )
    Не знам кой кого носи на гърба си, но алиансът като цяло заема четвърто място в света - мисля,че добре се справят. Останалото е ала бала.
  • #12
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сега се гордеете че Нисан дава на Рено. утре пък обяснявате, че Рено е *** - следователно Нисан прави ***. Решете най-накрая. А тези от Ауди стига сте се гордели, че някаква кола правена от съвсем други хора със съвсем друг технологии, със съвсем друга цел е по-добра от японските. Вие LMP1 или GT series карате, за да вадите поука от тези победи за вашите коли
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Толкова сте смешни..Нисан правил за Мерцедес?! Какво прави?! Че дава два двигателя дизел и бензин, за сметка на това Мерцедес дава на Инфинити също два двигателя.
  • #10
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Значи все пак се оказа истина, че Нисан е фирмата, която държи над водата Рендетата и прехвалените премиуми Магарцедес. Не, че това не се знае, но все пак е хубаво да се споменава, че има много късопаметни, които или нямат мозък да помнят или се правят на завеяни.
  • #9
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Нисан прави технологиите за Рено и за Мерцедес.Браво на японеца.
  • #8
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Нисан им прави технологиите, Дачия им прави оборотите, а държавната фирма с емблема на пи4ка само цоца и реве, че може да е по-добре. Оня отдолу дето разправя за малолитражките, че рендетата ги правели да се гръмне! От доста години ги правят Нисан. Едис=нстевено 1,5 архаичния дизел е на е=рендаците, но той полека-лека се заменя от перфектното творение на Нисан 1,6. Тук-там го пишат съвместна разработка, но който следи нещата знае, че е 100% нисански.
  • #7
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Хе хе хе ( преди 7 години )
    Браво на Нисан, че още държи удавника рено жив.
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Normalno Nissan dava na Renaul pikap a Renault dava malolitrajka na Nissan(novata Micra)!
  • #5
    12 rate up comment 4 rate down comment
    vld ( преди 7 години )
    супер е браво на Рено
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Дечко анонимен, ( преди 7 години )
    Питай онези с Нисана и новата Хонда какво са дали на Аудито,дето им наби преди седмица канчетата.През уикенда имаше и няколко хубави състезания,особено в ГТ сериите - покледни къде са Мерцедес,Ауди,Ферари или Бентли и къде са Нисаните.