IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi дразни европейците със седан RS3

Моделът с 4 врати е получил по-мощен мотор от хечбека

Audi дразни европейците със седан RS3

Първият седан в историята на модела Audi RS3 дебютира пред публика по време на автосалона в Париж. Автомобилът е поучил по-мощен двигател от хечбека RS3, а мястото на премиерата му е доста изненадващо, тъй като като най-вероятно няма да се предлага в Европа.
Audi дразни европейците със седан RS3
Под капака на седана RS3 поставен 2,5-литровият мотор с 5 цилиндъра от спортния модел Audi TT RS. Той развива 400 к.с. и 480 Нм. Същият двигател е налице и при хечбека RS3, но там той генерира 367 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч при седана отнема 4,2 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. Срещу допълнително заплащане обаче това може да се промени и колата ще развива 280 км/ч.
Audi дразни европейците със седан RS3
Агрегатът с 5 цилиндъра работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия DSG с два съединителя,както и с фирмената система за задвижване на четирите колела quattro. Сравнение със стандартния седан окачването на RS 3 е снижено с 25 мм. Поставени са и по-мощни спирачни механизми, както и 19-цолови джанти.
Audi дразни европейците със седан RS3
Продажбите на седана стартират през 2017 г. в Китай и САЩ. Освен него Audi ще предложи и състезателна версия за участие в шампионата TCR. Тя също е показана в Париж, като е оборудвана с 2,0-литров турбо-мотор с 4 цилиндъра, развиващ 400 к.с.

Снимки: Audi

Тагове: audi rs3
0 от 500