IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Trezor разкрива бъдещето на Renault

Електрическият GT автомобил демонстрира дизайн и технологии

Trezor разкрива бъдещето на Renault

Когато през 2010 г. Renault представи концептуалния си автомобил DeZir, това постави началото на обновяване на марката и въвеждането на напълно нов, стилен и динамичен дизайн. Достоен наследник на DeZir, Trezor бележи нова ера в дизайна на автомобилите на марката и представя най-новите й технологии.
Trezor разкрива бъдещето на Renault
Концепцията дебютира под прожекторите на салона в Париж и представлява GT автомобил с напълно електрически агрегат. Концептът няма да се качи на поточните линии, като единствената му цел е да предостави поглед към близкото бъдеще на френската марка.

"Френски дизайн и Лесен живот", това са двете тенденции, които следва Trezor, сподели Лоренс ван ден Акер, старши вицепрезидент корпоративен дизайн в Renault.

Сред новите и интересни дизайнерски елементи могат да бъдат изброени оформените като пчелна пита въздухоотвори, заменената от аналогов уред вратичка на резервоара и фибро-оптично осветление, интегриращо червен лазер. Най-силно впечатление обаче прави достъпът до салона - едноелементните врати на TREZOR се отварят подобно на капак на кутия за бижута.

Интериорът е също футуристичен, с изцяло дигитални уреди - комбинация от технология OLED (Organic Light-Emitting Diode) и Corning Gorilla Glass, като акцентът е поставен върху удоволствието от управлението, комфорта и лукса. Сред използваните материали са естествени дървесина и кожа.

Renault Trezor е висок само 1080 см и има карбоново купе. Двигателят е електрически, като идва от Renault e.dams, двукратен шампион в отборното класиране на Formula E.

С максимална мощност 350 к.с. и максимален въртящ момент от 380 Нм, агрегатът гарантира ускорение от място до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. Trezor е оборудван с две батерии, всяка от които разполага със своя охлаждаща система, като работата на предната се оптимизира от въздухоотвора с променлива геометрия в предния капак.  Налична е също система за възстановяване на енергията по време на спиране, разработена на база технологията Rechargeable Energy Storage System (RESS) за болидите във Formula E.

Задвижването е към задния мост, а благодарение на батериите, разположени по отделно, една отпред и една отзад на автомобила, Trezor разчита на оптимално разпределение на теглото.

Спортният електрически автомобил е оборудван и с технологии за автономно управление. Налични са няколко режима - неутрален, спортен и автономен, като при последния екстериорният светлинен подпис се променя и се разширява към страничните и задните лога, за да покаже на другите участници в движението, че управлението е делегирано на автомобила.

От Renault разкриха още, че някои от интегрираните в Trezor технологии ще се появят в серийните модели на марката преди края на 2020 година.

Тагове: renault trezor
0 от 500