IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Type R - Прототипът

Серийната версия на новия модел ще видим догодина

Honda Civic Type R - Прототипът

Парижкото автомобилно изложение отвори врати за представителите на медиите, като японската компания Honda побърза да покаже една от основните си премиери на салона - новото поколение Civic Type R. Става дума за прототип, който обаче е работещ и напълно завършен автомобил, като ще се превърне в серийна кола още през 2017 г.
Honda Civic Type R - Прототипът
От разпространените снимки ясно се вижда, че прототипът е обзаведен с познатите от настоящия Type R дизайнерски елементи, но приложени върху купето на новото, 10-то поколение Civic. На очи се набиват червените елементи, 20-инчовите джанти, разширените арки на калниците, компонентите от карбон, както и изпускателната система с 3 централно разположени тръби.

Ако съдим по последните концепции на Honda, то прототипът Civic Type R няма да се различава съответствено от серийната модификация. За нея се очаква да получи познатия 2,0-литров VTEC с турбо, чиято мощност обаче ще бъде увеличена от настоящите 310 до около 350 к.с.

Моделът ще продължи да бъде с предно предаване и ръчна трансмисия, като от Honda вече се заканиха, че той ще бъде една от най-добрите шофьорски коли в света.

Все още не е потвърдено, но спекулациите сочат, че серийният нов Civic Type R ще бъде представен през 2017 година, когато ще стартират и продажбите му. Производството на модела ще се осъществява във Великобритания.

Тагове: honda civic type r
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Иван ( преди 7 години )
    ..не съм чувал някой да се оплаче че хондата му гори масло..Чисто нова Хонда CR-V (Февруари 2016) 1.6 Biturbo diesel на 10 000 км. му светна лампата на маслото в Гърция (Атина), доляха византийците. На 15 000 км светна DPF-филлтъра, влезна в авариен режим. Спрециалистие от Хонда ми казаха че трябвало да си запазя час (говоря за СФ)..аз от къде да знам кога ще се развали колата..! Взеха я, след като си поговорихме с мениджъра и ми казаха че всеки път като светнел DPF-филтъра трябва да....
  • #13
    8 rate up comment 3 rate down comment
    до: Митко Клиото ( преди 7 години )
    Хайде първо, като изкараш книжка, след това да говорим за коли! Няма как да нямаш сефте, а да ни обясняваш как се е*е. Въображяемите ти коли ги знаем много добре. На тях само някоя кифла може да се върже, че ги имаш.
  • #12
    17 rate up comment 4 rate down comment
    ом ( преди 7 години )
    не съм чувал някой да се оплаче че хондата му гори масло но виж ваген и опел го правят още от магазина така че маслояд за хонда не е правилното ти определение
  • #11
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това още повече масло ще иска...Поредния маслояд
  • #10
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    350 к. с. на предно е несериозна работа. ОК нека го пуснат с предно, но да има и опция 4х4. Това е кола за Шофьори с главно Ш и те ще я оценят подобаващо. Почти никой няма да вземе с предно, ако има със задвижване на 4-те колела. И продажбите им ще скочат със сигурност. 53149
  • #9
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Нонсенс ( преди 7 години )
    350к.с. на предно предаване и "една от най-добрите шофьорски коли в света" !?
  • #8
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Ано ( преди 7 години )
    Ми то реално харесващите това са тинейджърите висящи в youtube, и тук там некой с квадратни ***.Нормалните хора не търсят този кич.
  • #7
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Лидер ( преди 7 години )
    Време е *** да спрат да се излагат с тези извращения плод на психопати. Този дизайн може да се хареса само на олигофренчета на възраст между 14 и 16 години а те ни имат книжки нито пари. Твърде много залагат на японски комикси.
  • #6
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тези свръх наточени хечове по н-стотин коня са си само за реклама на марката. Дори 200 коня за мен е излишък на FWD кола от порядъка на 1100-1200 кг, дори по-малко при алуминките
  • #5
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И аз мисля, че 350к.с. за "hot-hatch" е твърде много. Повече от 200-250 е някакси безмислено, но производителите гледам се надцанкват и състезават в тази дисциплина а к.с. постоянно се вдигат. Иначе като дизайна Хондата е уникална! Яд ме е че ще е с предно само.