IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen патентова всъдеходен кабриолет

Моделът използва базата на следващото Polo

Volkswagen патентова всъдеходен кабриолет

Volkswagen патентова всъдеходен кабриолет
Сегментът на всъдеходите е вече толкова популярен, че включва автомобили с най-различна форма на купето - хечбек, купе, комби, седан и дори кабриолет. Към последните възнамерява да се включи и германската марка
Volkswagen, твърди испанското издание Motor.

То разпространи изображения на именно
всъдеходен кабриолет с марка Volkswagen, за които твърди, че са сканирани от патентното ведомство. Информацията е ограничена, но концепт с аналогични дизайн и конструкция производителят представи по време автомобилното изложение в Женева през март тази година.
Volkswagen патентова всъдеходен кабриолет
Въпросният концепт носи името
T-Cross Breeze и използва платформата MQB. Модулното шаси ще бъде използвано и за следващото поколение на Polo, за което се очаква да се превърне в цяло моделно семейство. То ще включва обичайните хечбек и седан, към които ще бъдат прибавени кросовър и вероятно откритата модификация от изображенията.

Дебютът на следващото
Polo трябва да се състои през 2018 година, което означава, че допълнителните му версии ще се появят около 1-2 години след това.
Volkswagen патентова всъдеходен кабриолет
Що се отнася до концепцията
T-Cross Breeze, тя разполага с мек сгъваем покрив и предлага салон с четири места. Моделът е предвиден да предлага и система 4х4, а сред агрегатите присъстват както икономични с 3 цилиндъра, така и мощни бензинови и дизелови двгатели.

Кабриолетът с всъдеходни възможности не е новост на пазара. Такава версия предлага Land Rover за модела Evoque, а преди това подобен модел имаше и в гамата на Nissan - Murano CrossCabriolet.
Volkswagen патентова всъдеходен кабриолет
Концепцията T-Cross Breeze



0 от 500
  • #3
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Патентовали са пушенето на черен пушек от високопроходим кабриолет... ама немаше нужда...
  • #2
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Истината ( преди 7 години )
    Истината обаче е че Фолксваген са всъщност на петнадесет години пред всички останали. Немците не само че са далеч пред всички но и увеличават разликата.
  • #1
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ъъъ vw правят вс друго ама не и развитие. Ползвайки технологии, които са на поне 10-15 години при преките им конкУренти, може да е иновативно ама само за тях си.По-некачествена продукция в сферата на автомобилостроенето от тази на ваг няма и това доказан факт в световен мащаб - на дъното на надеждността на двигателите им, пълни с дефекти ск. Кутий. Надути цени за нискокачествени материали и какво ли още не - ФАКТ.