IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi уволни главния си инженер

Щефан Книрш стана поредната жертва на "Дизелгейт"

Audi уволни главния си инженер

Главният инженер и член на управителния съвет на компанията Audi – Щефан Книрш, е подал оставка. Това е станало след заседание на Борда на директорите, който е взел решението за раздяла със специалиста, съобщиха от прес-службата на производителя от Инголщат. Причини за уволнението на инженера не се разкриват.
Audi уволни главния си инженер
Книрш започва работа в Audi през 1990 г., когато постъпва в отдела за конструиране на двигатели. През 1996 г. специалистът преминава в компанията Porsche, където 5 години по-късно оглавява отдела за разработка на нови агрегати. От 2013 г. специалистът отново е на работа в Audi, като влиза и в състава на съвета на директорите. От 1 януари тази година доктор Книрш оглавява отдела за изследвания и нови разработки на компанията.

Според изданието Automotive News решението за раздяла със специалиста е свързано със скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen AG, който избухна през есента на 2015 г. Разследване на американската юридическа кантора Jones Day доказа, че Кирш е знаел за използването на софтуер, който лъже за екологичните данни при 3,0-литровите агрегати на Audi. Въпреки това, по време на разпитите си инженерът е излъгал властите.

Книрш е поредната влиятелна фигура във Volkswagen AG, която подава оставка заради „Дизелгейт”. Първи си тръгна бившият генерален директор на концерна Мартин Винтеркорн, а след него бяха уволнени главните инженери на трите водещи марки Volkswagen, Audi и Porsche — Хайнц-Якоб Нойсер, Улрих Хакенберг и Волфганг Хатц.

Снимка: Audi
 

0 от 500
  • #14
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе те всички тр да си посипят с пясък главите и да затворят тая смотана фирма, вместо ние европейците да им плащаме незаконни субсидии за разработки на технологии с които ни тровят и лъжат след това.Доказано най-лъжливата, мръсната и скапана компания -ФАКТ. Мишките с нафтовите печки по улиците да си ги закарат на вилата да ги топли през зимата, за др бе стават
  • #13
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    поне взеха антинобеловата награда муахахахаха
  • #12
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Цугцванг ( преди 7 години )
    Какво друго може да се очаква от една водеща ***-меринджей освен да лъже, *** и трови околните с цел лично облагодетелстване?Да ги уволняват всичките и да затварят тая канцерогенна яма ВАГ.
  • #11
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тцни пУзна и Импреза е моята коласъс здрвве дишай чистия въздух
  • #10
    15 rate up comment 6 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 7 години )
    моля ви, не ме мислете!чист бензин - чиста съвест!почивните дни бях на рилските езера, много е гадно като минават дизеляците на паркинга край теб...а иначе уж сме там да подишаме чист въздух...за справка - много ме радва 911 тарга...бензиново е! по темата за хейтването - що си афектиран така, да не си дилър на ВАГ!?
  • #9
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    zoom-zoom , ти не просто работи в голяма корпорацияти си напрво нейният собственик , щом имаш време да хейтиш по цял денхахахахаапредполагам много ти се иска и ти да си лузър с някоя порше или ауди ама си принуден да се задоволиш с изгнилата си маздуха с двигател на пежо.....сори за теб
  • #8
    16 rate up comment 9 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 7 години )
    батка, кого осъдиха - Винтеркорн, който при уволнението си взе сума ти милиони...недей ми обяснява за носене на отговорност...работя в доста голяма корпорация и виждам как стоят нещата!що да си трая, аз просто злорадствам, но с факти, това е! ;-)ясно ми е, цялото мерене е заради онова прословуто търговско споразумение, но и е ясно, че всички във ВАГ са знаели, че са във deep s*it!кофти е вечер пред огледалото като си миеш зъбите, нали...гледаш се и си викаш...егати лузъра съм с ВАГЕН...
  • #7
    12 rate up comment 10 rate down comment
    hahah ( преди 7 години )
    Дошето е бил пецкан от нвкой с квадратен лост, та затова долюбва и квадратните капли а отскоро рекламират патента му..квадратни ***.Муаххаха..Долу се вихри адска демагогия,абе умньо..ако изобщо си шофирал автомобил из Европа, камионите с какво работят,,та си заревал кой кого трови.Айде стига ни тровихте с малоумщините си.
  • #6
    12 rate up comment 16 rate down comment
    Бай Оня ( преди 7 години )
    Нали Ауди им даде бинокьла на всички.. Дизайнера си отива друг ще дойде Ауди ще станат още по силни.. Поздрави на Годзила ама бавна тая много дойде))))
  • #5
    16 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    100 % Дошо е бил еван от някой с Ауди на задната му седалка!