IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi уволни главния си инженер

Щефан Книрш стана поредната жертва на "Дизелгейт"

Audi уволни главния си инженер

Главният инженер и член на управителния съвет на компанията Audi – Щефан Книрш, е подал оставка. Това е станало след заседание на Борда на директорите, който е взел решението за раздяла със специалиста, съобщиха от прес-службата на производителя от Инголщат. Причини за уволнението на инженера не се разкриват.
Audi уволни главния си инженер
Книрш започва работа в Audi през 1990 г., когато постъпва в отдела за конструиране на двигатели. През 1996 г. специалистът преминава в компанията Porsche, където 5 години по-късно оглавява отдела за разработка на нови агрегати. От 2013 г. специалистът отново е на работа в Audi, като влиза и в състава на съвета на директорите. От 1 януари тази година доктор Книрш оглавява отдела за изследвания и нови разработки на компанията.

Според изданието Automotive News решението за раздяла със специалиста е свързано със скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen AG, който избухна през есента на 2015 г. Разследване на американската юридическа кантора Jones Day доказа, че Кирш е знаел за използването на софтуер, който лъже за екологичните данни при 3,0-литровите агрегати на Audi. Въпреки това, по време на разпитите си инженерът е излъгал властите.

Книрш е поредната влиятелна фигура във Volkswagen AG, която подава оставка заради „Дизелгейт”. Първи си тръгна бившият генерален директор на концерна Мартин Винтеркорн, а след него бяха уволнени главните инженери на трите водещи марки Volkswagen, Audi и Porsche — Хайнц-Якоб Нойсер, Улрих Хакенберг и Волфганг Хатц.

Снимка: Audi
 

0 от 500
  • #24
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Боготвореените от вас шваби изхвърчаха, като тапи. Къде сега са ви най-великите инженери? Сельььоовците пак са оср*ни до уши в селската кръчма.Я пак ни кажете колко са велики ваг? Кажете ни да се посмеем за пореден път на нечовешката ви простотия. Селските тарикати с гараж ще трябва да сменят бизнеса,че чомпа дюза умря и в бг вече. Пръчове смачкани за пореден път ви гго вкарват до гърлото със собствените ви " камъни" . Тъпотията е по хората са казали по-мъдрите, а вие го потвърждавате.
  • #23
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    World Greatest DragRace 6 !Can you guess the winner ???... 2017 Audi R8 V10 Plus-0-100 km/h in 2.6 secs!TAG someone who shuould see this DragRace
  • #22
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    ВАГ наитина причиняват страдание на много хора - по официални данни годишно в ЕС умират по 75000 души в резултат на завишениете нива на азотен окис, основен източник на които са канцерогенните дизели на ВАГ. Колко пъти повече са традащите от репираторни заболявания, можем амо да гадаем.
  • #21
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Толкова ли зле съм засегнал групичката?! Нима вече мнението ми е решаващ фактор?! А, да, София е пълна с ченгета, ровещи в бельото на нормалните мислещи хора. Наздраве, с домашна варненска мускатова безакцизна...
  • #20
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Фичката ( преди 7 години )
    Като карах JTD, ти помпаше помпата на дюзата.
  • #19
    0 rate up comment 3 rate down comment
    vagENEMY ( преди 7 години )
    Toku viz sled godina-dve se poiavilo i KNIRSCHE ?
  • #18
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 7 години )
    Аз претенции за специалист по автомобилите неам, имам за ентусиаст. Момче ще казваш на сина си, като си направиш. Аз проверено 2 пъти мога, ако искаш и на теб мога да ти направя... общак не съм, просто съм в отпуск и имам доста свободно време. Друг опит за затапване?! Но истината за гущера и опашката си остава...
  • #17
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Форумчо ( преди 7 години )
    На никого не му пукало за мнението на AntiVAG!?Айде бе?Хората цели форуми правят за да могат да си споделят болката от покупката на тия батали той разправя, че на никого не му пукало.Хе хе.Дали някой ще седне да се занимава цял форум да прави ако не му пука, че някаква дефектна кошница му е разказала играта?
  • #16
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Pri podobni situatzii nay-chesto si Dobre doshal v protivnikoviya otbor.Хех, кой е луд да се самоубие като наеме тая лъжлива меринджей-***???
  • #15
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 7 години )
    NCL. NORWEGIAN CRUISE LINE.през последните 2 години стават луди рокади и т.н. но вие няма как да знаете. Невежеството е благенство. Лека, доходна и безаварийна!