IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW започна тестове на новата 8-Series

Съперникът на Mercedes-Benz S-Class Coupe бе заснет на пътя

BMW започна тестове на новата 8-Series

Твърденията, че BMW смята да предложи на пазара конкурент на Mercedes-Benz S-Class Coupe бяха потвърдени. Изданието Autoevolution публикува снимки на тестови прототип, чиято серийна версия ще се появи в серийно производство като 8-Series.
BMW започна тестове на новата 8-Series
Автомобилът е покрит с камуфлаж, но според информациите неговият екстериор ще бъде изцяло в стила на концептуалния Gran Lusso Coupe (на последната сниммка), който баварците показаха през 2013 по време на изложбата Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Дизайнът е дело на италианското ателие Pinifarina, като е съобразен със стила на последните модели на BMW.

Бъдещото купе ще бъде изградено на платформата CLAR, която е в основата на новата генерация на 7-Series. В Европа топ версия на модела ще се предлага с 4,4-литрова би-турбо „осмица”. Ще има също така дизелови мотори и хибридни агрегати. Най-вероятно ще се появи модификация, разработена от М-подразделението на BMW. Тя ще бъде с V12 мотор, за да може да се конкурира с версията на Mercedes-AMG.

Технически новият модел ще се доближава до голяма степен до 7-Series, от която ще получи мултимедийната система с управление на жестовете, както и окачването с променлива твърдост в зависимост от условията на пътя. То ще се променя на базата на получените данни от спътниковата навигация.
BMW започна тестове на новата 8-Series
BMW произвеждаше модел с индекс 8-Series (Е31) през периода 1989-1999 г.  Общият тираж на автомобила бе 31 621 бройки. Под капака на двувратката бе поставян и V12 двигател, комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия. Именно при този автомобил за първи път е използван електронен педал на газта.
BMW започна тестове на новата 8-Series
Снимки: Autoevolution

Тагове: bmw 8-series
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Има тъпаци навсякъд ( преди 7 години )
    Албания,Македония,Косово,Босна все доста по-селски държави от нас. Стига с тези комплекси! И в Австрия съм виждал араби с дърти бИгачки да форсират на светофара.
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Аман от клошари ( преди 7 години )
    ... или 500лв за издухано бенве.
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Аман от комплексари ( преди 7 години )
    Бентли и Ролс Ройс са еталон за най-хубавото. Мерцедес е ширпотреба,всеки може да си купи и поддържа Мерцедес,Всеки дори клошарите могат да намерят 2000лв за дърт мерц.
  • #5
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Аман от олигофрени ( преди 7 години )
    Да,да ама не!Мерцедес си е...Мерцедес-еталон за най-хубавото и най-качественото в автомобилизма!Факт!
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Късметлия ( преди 7 години )
    Работя в този бранш и имам възможноста да видя прототипа без комуфлаж.Колата има страхотен дизайн и определено ще зарадва истинските БМВ фенове.
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това ли ще е конглокента на БМВ, който трябва да вземе от клиентите на ЕС-клас купе? Интересно.
  • #2
    13 rate up comment 3 rate down comment
    АЗ ( преди 7 години )
    Аз като гледам още не е пуснат, ама щом казваш...
  • #1
    9 rate up comment 25 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Същност тоя батал е спрян преждевременно от производство защото не е вървял колкото се е очаквало и харчел много повече отколкото се е очаквало а преработката на двигателя и изпускателната система щели да излязат прекалено скъпи.