IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е купето на BMW с V12 двигател

Моделът Gran Lusso Coupe е съвместна разработка с Pininfarina

Това е купето на BMW с V12 двигател

Компаниите BMW и Pininfarina представиха своя общ проект - луксозно купе с V12 двигател, по време на конкурса за дизайн Concorso d' Eleganza Villa d'Este. Автомобилът носи името BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe и се определя от производителите като "луксозно купе, излъчващо изключителност".
Това е купето на BMW с V12 двигател
BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe е концептуален модел, произведен в един единствен екземпляр. От немската автомобилна компания и италианското дизайнерско студио не съобщават много подробности за своя модел, но според запознати той ще се превърне в наследник на спряната от производство през 1999 година Серия 8, като ще конкурира на пазара автомобили от ранга на Bentley Continental GT.

Gran Lusso Coupe се задвижва от 6.0-литровия V12 двигател на BMW, който познаваме от флагмана 760Li. Агрегатът е поставен в предната част, задвижва задните колела и генерира 544 к.с. и 750 Нм.

Дизайнът, който е дело на Pininfarina, запазва типичните за автомобилите на BMW пропорции - къси надвеси, голямо междуосие и дълъг преден капак. Разпределението на масата между двата моста в съотношение 50:50 и предната част "тип акула" също не изневеряват на традициите.

Въпреки че не е официално потвърдено, приближени до германската компания твърдят, че луксозното купе е базирано на Серия 7 и на практика представлява неин вариант с две врати. Интериорът, който е обзаведен с естествени материали, също изглежда близък до този на флагмана на BMW.

Дали BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe ще се превърне в сериен модел, предстои да разберем.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Сдфгйкллм ( преди 7 години )
    Ужасен дизайн! Стоповете изглеждат все едно има зъбобол и се е подуло. Отпред са имитирали някакъв озъбен звяр, но една машина трябва да прилича преди всичко на машина, иначе е малко смешно. Абе общо взето посредствена работа. Ако не ме лъже паметта стария Пининфарина почина преди година две.
  • #14
    3 rate up comment 3 rate down comment
    cry ( преди 10 години )
    Уникално, прилича на повърната 6-та серия. И колкото да е луксозно, от вътре е същия кютюк като всички: от 1-ва до 31-ва серия.
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    ККК ( преди 10 години )
    Мисля, че е уникално! Всичко ме кефи в тая кола. И в същия момент има някои спорни моменти в дизайна, които го правят още- по траен и интересен... Браво на Пининфарина!
  • #12
    5 rate up comment 4 rate down comment
    ka52alligator ( преди 10 години )
    Oтзад страшно копие на Кармата , ще имат проблеми с патента .
  • #11
    7 rate up comment 3 rate down comment
    IT ( преди 10 години )
    Брутално !! :)
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    По принцип не съм фен на БМВ, но това ми харесва! Личи си италианската работа, стилно, елегантно и в същото време агресивно! Но според мен има нещо което му липсва, някак си нещо недовършено ми изглежда или, че нещо не е както трябва, не знам! Имам чувството, че нещо му липсва на модела
  • #9
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Онзи ( преди 10 години )
    добре че са макароните да разкрасят дизайна бмв щото е голяма скука...
  • #8
    8 rate up comment 8 rate down comment
    raptor ( преди 10 години )
    Mnogo groznovato be. Kato nqkva surdita riba mi e... Su6to i interiora ne se vpisva mnogo. S toq volan grozen, mi izglejda evtindojos!
  • #7
    14 rate up comment 1 rate down comment
    до 1-ия ( преди 10 години )
    Всъщност този модел няма да се конкypира с Ауди, а с CL (S-class coupe) на Мерцедес. Ауди нямат такъв модел в гамата си.
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    ebagooooooooo ( преди 10 години )
    За съжаление това с качеството се забелязва в всички съвременни марки!Има крачка назад , но какво да се прави "прогрес" ! Единственото решение е да се карат малко по стари класики!