IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи снимки на новия електромобил на Volkswagen

Моделът ще стъпи на пазара едва през 2019 г.

Първи снимки на новия електромобил на Volkswagen

Volkswagen публикува първи снимки на новия си електромобил, който ще бъде представен официално по време на изложението в Париж в края на месеца. Производителят описва машината като „единствен по рода си концептуален модел, символизиращ преминаването в нова ера на електрическия транспорт”.
Първи снимки на новия електромобил на Volkswagen
По думите на шефа на Volkswagen – Херберт Дис, концептуалният модел представлява прототип, който е напълно готов за серийно производство. В компанията са готови то да стартира през 2019 г. В основата на автомобила ще бъде новата платформа MEB, предназначена за хибриди и електромобили.

Новото шаси е така проектирано, че елементите на силовия агрегат да бъдат разположени по начин, оставящ максимално вътрешно пространство. На размери концептуалният модел ще бъде съпоставим с Volkswagen Golf, но салонът му ще бъде подобен на този на Passat. С едно зареждане хечбекът ще изминава между 400 и 600 км.
Първи снимки на новия електромобил на Volkswagen
Новият модел е част от концепцията на Volkswagen за преминаване към екологично чист транспорт. Стратегията предвижда през следващите 10 години концернът VW Group да пусне на пазара 30 нови хибридни и електрически модела, като продава по 2-3 млн. бройки от тях годишно. Освен хечбек в гамата „зелени” автомобили ще влязат още неголям кросовър, миниванът BUDD-e, купе и седан, който ще се превърне в приемник на Phaeton.
Първи снимки на новия електромобил на Volkswagen
За да осигури на всички свои бъдещи хибриди и електромобили източници за захранване VW Group смята да построи 10 завода за производство на батерии.

Още по темата:
Новото EV на VW - революционно като първите Beetle и Golf

Снимки: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen e-golf
0 от 500
  • #7
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    злобата и хейта в тоз сайта ако правеха по ват електричество на пост , София ще свети Безплатно.....ако пък дремещите по форумите допринасяха с по 1 лев на ден за икономиката , щяхме да сме номер едно по продуктивност.....
  • #6
    15 rate up comment 11 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 7 години )
    Дизеляците бяха и все още са си с менте софтуер. Електричките ще бият ток най-вероятно...taser anyone?!
  • #5
    13 rate up comment 11 rate down comment
    thebrainless ( преди 7 години )
    Mисля, че все още осмислят и анализират патенти на Тесла, които Мъск свободно разпространи за ползване.
  • #4
    18 rate up comment 17 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Вурстовете щели да правят "революция" 9 години след Нисан Лийф. Ха-ха-ха! Толкова са зле че и да копират не могат. Но най-интересна обаче ми е новината че "VW Group смята да построи 10 завода за производство на батерии."Само дето ще са за сглобяване на корпусите на батериите, а клетките ще си ги купуват от Корея, Китай или Япония. И така от всеки продаден електромобил вурстовете ще са на загуба, а ще печелят само азиатците. Гениален план, няма що.
  • #3
    17 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    слагали дизели на фиатдошо съвсем си изплискал канчето....
  • #2
    13 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    С дизелите ще имат по-голям успех.Усетиха се и започнаха да слагат дизел на ФИАТ и им пролича на реализацията на продукцията.
  • #1
    24 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    смяяях. тези се шегуват от нафтови печки на електричество омг.