IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи снимки на новия електромобил на Volkswagen

Моделът ще стъпи на пазара едва през 2019 г.

Първи снимки на новия електромобил на Volkswagen

Volkswagen публикува първи снимки на новия си електромобил, който ще бъде представен официално по време на изложението в Париж в края на месеца. Производителят описва машината като „единствен по рода си концептуален модел, символизиращ преминаването в нова ера на електрическия транспорт”.
Първи снимки на новия електромобил на Volkswagen
По думите на шефа на Volkswagen – Херберт Дис, концептуалният модел представлява прототип, който е напълно готов за серийно производство. В компанията са готови то да стартира през 2019 г. В основата на автомобила ще бъде новата платформа MEB, предназначена за хибриди и електромобили.

Новото шаси е така проектирано, че елементите на силовия агрегат да бъдат разположени по начин, оставящ максимално вътрешно пространство. На размери концептуалният модел ще бъде съпоставим с Volkswagen Golf, но салонът му ще бъде подобен на този на Passat. С едно зареждане хечбекът ще изминава между 400 и 600 км.
Първи снимки на новия електромобил на Volkswagen
Новият модел е част от концепцията на Volkswagen за преминаване към екологично чист транспорт. Стратегията предвижда през следващите 10 години концернът VW Group да пусне на пазара 30 нови хибридни и електрически модела, като продава по 2-3 млн. бройки от тях годишно. Освен хечбек в гамата „зелени” автомобили ще влязат още неголям кросовър, миниванът BUDD-e, купе и седан, който ще се превърне в приемник на Phaeton.
Първи снимки на новия електромобил на Volkswagen
За да осигури на всички свои бъдещи хибриди и електромобили източници за захранване VW Group смята да построи 10 завода за производство на батерии.

Още по темата:
Новото EV на VW - революционно като първите Beetle и Golf

Снимки: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen e-golf
0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до Димитър Стоянов ( преди 7 години )
    и аз харесвам различни марки коли, защото всяка фирма има по-сполучливи и по-невзрачни постижения в различни области. Едни правят красиви, други се справят със спортните по-добре, трети успяват да продават по-невзрачни но практични автомобили. Но сега имам VW. Не убеждавам никого, че е много добра кола, за да се купуват и другите марки и за да не са толкова скъпи VW-тата втора употреба, но това не помага. От семейните коли втора употреба, не виждам по-скъпи от Фолксвагените, питам се защо ли?
  • #16
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    това не им е нов автомобил а Budd-e който показват от 2 години
  • #15
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Japanese Guy ( преди 7 години )
    From Yokohama With Love
  • #14
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Japanese Guy ( преди 7 години )
    V Japan vse oshte ima v dvizhenie elektricheski motrisi s electrodvigateli proizvodstvo na SIEMENS. Predi da se prilozhat masovo v upotreba tezi na Toshiba i Hitachi ,nemskite agregati sa bili nezamenimi. Ne podtzenyavayte Germany!From Yokohama Whit Love
  • #13
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Писна ми ( преди 7 години )
    нали скоро отрекоха че ще правят завод за батерии, защото нямало смисъл. Е то хубаво ама откъде батерии за толкова ел.автомобили?Дори най-големите производители на батерии трудно могат да си умножат производството 5-6 кратно за 3-4 години.Така че пак врели некипели истории от германците.
  • #12
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Другари и другарки няма нищо по-хубаво да преминем на ел. коли. Европа изнася трилиони долари за арабите всяка година за да купува нефт. Сега тези пари ще останат в европейската икономика, че се отворят много работни места в заводи за батерии.
  • #11
    18 rate up comment 11 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Каква злоба ви гони бе ВАГита? ВАГ са за посмешище. Злоба беше когато ВАГ плюеха хибридите на Тойота а същевременно си прокарваха идиотските стандарти за емисии благодарение на които над 50% от новите автомобили в Европа сега са канцрогенни дизели. То не бяха партенки колко било отровно производството на батериите, как трябвало да се сменят през 2 години, как не знам и какво.. Сега тръгнали "лидери" да стават при хибриди и електромобили. Патологична Корпоративна шизофрения е това..
  • #10
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Димитър Стоянов ( преди 7 години )
    Не съм убеден, че хората, които наистина разбират от коли и които харесват определена марка заради нещо логично и аргументирано са тези, които хейтят (незнайно защо се наложи тази дума) и паркират на инвалидните места. Дали според теб Анонимен това не са *** на обществото сдобили се с някакви пари и купили си скъпа кола? Досега не съм видял един човек, който хареса VAG в този сайт да хейти. Това се прави предимно по адрес на VAG. За сведение не харесвам VAG коли, а всякакви.
  • #9
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Радвам се че VW тръгват да правят ел. автомобили. Само такива големи производители могат да направят реална промяна. Надявам се тойота скоро и те започнат масово да правят ел. автомобили.
  • #8
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Последния коментар за злобата е точно в 10-та!!! За жалост нашенци не могат друго от много дълго време освен да злобеят. Тъжно е, но е факт. А хората (истинските, няма значение дали са германци, японци или каквито и да са) се гордеят, че произвеждат и това се цени навсякъде по света. Тукашната клоака я няма никъде и това съм го видял с очите си!