IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи поглед към новото BMW 5-Series

Седанът ще получи технологиите на 7-Series, включително карбоновото шаси CLAR (Видео)

Първи поглед към новото BMW 5-Series

BMW публикува първо официално видео на новото поколение 5-Series. Седанът ще получи индекс G30, като трябва да бъде разкрит през следващите месеци.

Клипът е доста кратък и разкрива малка част от дизайна на новия модел. Все пак става ясно, че драстични промени в стила на 5-Series няма да има, като основните промени ще засегнат най-вече решетката, броните и светлините, които ще бъдат изцяло LED. Като цяло бизнес седанът ще заеме редица дизайнерски решения от по-големия 7-Series.

От флагмана на BMW ще бъде заета и платформата за 5-Series G30. Това е архитектурата CLAR, използваща материали като карбон, алуминий и високоякостна стомана, която ще позволи на инженерите да редуцират теглото на автомобила с най-малко 80 кг.

Гамата от задвижващи агрегати ще бъде богата, като ще включва 2,0-литров бензинов и 3,0-литрови бензинови и дизелови мотори. Очакват се също дизелов агрегат с електрически турбини, както и няколко plug-in хибрида. Върховата спортна версия М5 вероятно ще продължи да използва V8 мотора с обем 4,4 литра, но той ще бъде щателно преработен и подобрен, сочат спекулациите.

За да се конкурира успешно с новото поколение на Mercedes-Benz E-Class, новият BMW 5-Series ще получи множество технологии от 7-Series. Сред тях са лазерни главни светлини, системи за автономно придвижване и дистанционно паркиране, мултимедиен комплекс iDrive с управление с жестове и др.

Публичната премиера на новото BMW 5-Series ще се състои най-рано в края на този месец по време автосалона в Париж. По-вероятно е обаче моделът да се появи пред публиката на автосалона в Детройт в началото на 2017 година.

 

Тагове: bmw 5-series
0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Е ти сам си противоречиш. Е60 излиза 2003г. и се продава до края на 2010г. колко години са това? 7г. Как така винаги били на 6 години пък модела се продава 7г. и как следващия модел излиза 20011г. а 2016г. анонсират новия и спират стария? Тоест 5г. живот на този модел.
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Zapoznat ( преди 7 години )
    Ако не знаете bmw на всеки 6 години вади нов модел,това е политиката на фирмата е39 почва през 96 е60 2003
  • #16
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    Приблизително от 20г.,БМВ е лидер в продажбата на премиум автомобили.Според ежегодното изследване на Форбс,БМВ е най-скъпият премиум автомобилен бранд и вторият по ценност след Тойота.Според публикации от вчера,относно продажбите за второто тримесечие на 2016г, БМВ е отново 1.На годишна база БМВ отново ще е лидер,точно както и през 2015,2014,2013,2012,2011,2010 и т.н. и т.н. Настоящата пета серия има същия жизнен цикъл,както и всички преди нея-7 години,а продажбите и бяха по 400 хил.бр. годишно
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Г-н Анонимен, първо сегашната 5-та серия е модел 2010, а не 2011, а следващата излиза 2017. Или си недочел или не виждаш по-далече от носа си. Би трябвало новата Е класа да е по-добра във всяко отношение от сегашната 5-та серия, но не е така. Нормално е когато излезне нов модел, да има повече продажби.
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Але ( преди 7 години )
    BMW (e60) 2003 - 2010 (2007 LCI) BMW (f10) 2010 - 2017 - (2012 LCI)Влез в Wiki..не се излагай!
  • #13
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пак пишете глупости! Не виждате ли, че това е отчаян ход на БМВ. Как след като петицата е по-добра и то в пъти както пишете от Е-класата, защо БМВ правят такъв отчаян ход? Виждали ли сте някога БМВ да закрие модел на петата му година? Винаги са карали по 7-8 години един модел. Настоящата петица излезе 2011г. а 2016г. вадят нов модел. Дали не са притеснени от нещо? Дали не е заради големите продажби на новата Е-класа? Замислете се и после пишете кое е с класи над другото.
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    drianov ( преди 7 години )
    В CLS/A7 сегмента имат 6 Гран Купе, което безспорно е красиво но прилича твърде много на 5-та серия (според мен). Пак по слухове от интернет на CLS/A7 ще се опитат да противопоставят новото 5 ГТ което щяла да е "доста по-елегантно". За съжаление това ще го видим 2017-та.
  • #11
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    Новата Е класа може да се похвали за мен основно с добрия си салон, екстериорът й, особено задницата са трагедия и нямат нищо общо с прекрасната линия на S класата. Както S класата е по-хубава от седмицата, така и петицата ще отвее буквално Е класата, даже мултимедията на настоящата 5ца е по-добра и лесна за управление. БМВ изостават в CLS/A7 сегмента, но се надявам ще наваксат.
  • #10
    21 rate up comment 2 rate down comment
    ko4o ( преди 7 години )
    Колега, дори и сегашната 5-та серия като задвижване е в пъти по-добра от новата Е класа. По отношение на салона Е класата е ок, но само до там. Нека почакаме да видим какво ще покажат баварците, не си мислите, че хората спят - не случайно забавиха премиерата за началото на януари 2017.
  • #9
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Аз не виждам какво сте се разпенили. Никаква нова петица няма да има. Освен ако на фейслифта му казват нов модел. Това ще е малко осъвременен модел с 5 к.с. вероятно повече на моторите, но ще си е същата пета серия. И изобщо не виждам как ще се противопостави на новата Е-класа.